Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas biatlonists Edgars Piksons sestdien ierindojās 43.vietā Zviedrijā notiekošā IBU kausa izcīņas pirmā posma sprinta sacensībās.

Pirmajā šaušanā šaujot nekļūdīgi, bet otrajā pieļaujot vienu kļūdu, Piksons desmit kilometrus garo distanci veica 25 minūtēs un 54,7 sekundēs.

Uzvaru šajās sacensībās izcīnīja krievs Timofejs Lapšins, kurš šāva nekļūdīgi, bet Piksons no viņa atpalika par vienu minūti un 52,8 sekundēm.

Vēl viens Latvijas pārstāvis Toms Praulītis, kurš abās šautuvēs kopā pieļāva trīs kļūdas, sacensības noslēdza 102.vietā, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un 44 sekundes, bet Daumants Lūsa bez kļūdām šaušanā bija 115.pozīcijā 140 dalībnieku konkurencē. No Krievijas sportista viņš atpalika par četrarpus minūtēm.

Savukārt sieviešu konkurencē labākā no Latvijas sportistēm bija Baiba Bendika, kura ar divām kļūdām šautuvē ierindojās 73.vietā, 7,5 kilometrus garās distances finišu sasniedzot pēc 23 minūtēm un 46,5 sekundēm. Par šo sacensību uzvarētāju tika kronēta poliete Veronika Novakovska-Zemņaka, bet Bendika no viņas atpalika par trim minūtēm un 41,5 sekundēm.

Pateicoties sestdien sasniegtajam rezultātam Bendika nodrošinājusi iespēju startēt pirmajos trīs Pasaules kausa posmos, taču, ja viņa tajos nestartēs, varēs piedalīties nākamajos trīs.

Tikmēr cita Latvijas sportiste Inga Paškovska ar trim kļūdām šaušanā bija 85.pozīcijā, Polijas biatlonistei zaudējot četras minūtes un 22,5 sekundes.

Kopumā sacensībās piedalījās 107 atlētes.

Svētdien vīrieši un sievietes atkārtoti sacentīsies sprinta distancē.

IBU kausa izcīņa ir biatlona sezonas otrs nozīmīgākais sacensību seriāls pēc Pasaules kausa izcīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!