Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionāta iedzīšanas sacensībās 12,5 kilometru distancē, tā atkārtodams savu sestdienas panākumu 10 kilometru sprinta sacīkstēs.

Arī šajās sacīkstēs triumfēja sestdienas uzvarētājs Krievijas sportists Aleksejs Volkovs, no kura Rastorgujevs atpalika par 57,1 sekundi. No četrām šaušanas reizēm Rastorgujevs pieļāva pa vienai kļūdai trijās, bet pirmajā sašāva visus piecus mērķus.

Ātrāki par Rastorgujevu bija arī Ukrainas biatlonisti Serhijs Semjonovs un Artjoms Prima, kā arī vācietis Daniēls Bēms. Savukārt estajā vietā palikušais bulgārs Krasimirs Anevs Rastorgujevam finišā zaudēja 10,2 sekundes.

Pārējie Latvijas biatlonisti finišā spēja uzlabot savas starta pozīcijas. Pēc sprinta 29.vietā palikušais Rolands Pužulis, šaujot ar divām kļūdām, spēja pacelties par vienu vietu un, zaudējot Volkovam trīs minūtes un 47,4 sekundes, finišēja kā 28.sportists.

Savukārt Artūrs Koļesņikovs, startēdams no 41.pozīcijas, ar divām kļūdām pēdējā šaušanā finišēja 33.vietā, atpaliekot no uzvarētāja par četrām minūtēm un 10,3 sekundēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!