Foto: LETA
Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika piektdien ierindojās 90.vietā Slovēnijā notiekošā Pasaules kausa trešā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Bendika trasē devās ar 70.numuru, būdama vienīgā Latvijas pārstāve šajās sacensībās. Lai gan pirmajā šaušanā latviete pieļāva vienu kļūdu, viņas solis trasē bija diezgan lēns, kas neļāva cerēt uz kvalificēšanos sestdien gaidāmajai iedzīšanai. Otrajā šaušanā Bendika nesašāva uzreiz trīs mērķus, kas finišā viņai ļāva ieņemt tikai 90.vietu.

Par sacensību uzvarētāju tikmēr kļuva francūziete Marī Dorēna-Abēra, kura ugunslīnijā bija nekļūdīga un par 1,1 sekundi apsteidza vācieti Lauru Dālmeieri.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vāciete Franciska Hildebranda.

Bendika no uzvarētājas Dorēnas-Abēras atpalika par trim minūtēm un 32,7 sekundēm.

Kopumā piektdien aizvadītajās sacensībās spēja finišēt 103 biatlonistes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijā ar 262 punktiem ir čehiete Gabriela Soukalova, kura šoreiz bija piektajā vietā. Viņai tagad ar 255 punktiem seko Dorēna-Abēra, kamēr vēl par punktu mazāk ir Hildebrandai.

Jau vēstīts, ka pirms tam ceturtdien šī Pasaules kausa posma ietvaros desmit kilometru sprintā vīriešiem 31.vietu izcīnīja Andrejs Rastorgujevs, kvalificējoties sestdien gaidāmajām iedzīšanas sacensībām. Savukārt Ingus Deksnis finišēja 84.vietā, bet Roberts Slotiņš ieņēma 92.pozīciju 102 finišējušo biatlonistu konkurencē.

Šī posma turpinājumā sestdien notiks iedzīšana sievietēm un vīriešiem, kamēr svētdien paredzētas masu starta sacensības.

Pasaules kausa kalendārā, kā jau ierasts, iekļauti deviņi posmi, kas sadalīti trijos trimestros - pirmais ir līdz Jaunajam gadam, otrais seko janvārī, bet trešais tiek aizvadīts sezonas otrajā pusē.

Pasaules meistarsacīkstes marta pirmajā pusē risināsies Oslo apkārtnē, Holmenkollenē.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27.vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!