Foto: AFP/Scanpix
Latvijas biatloniste Anete Brice sestdien ieņēma 34.vietu pasaules junioru čempionāta 7,5 kilometru sprinta distancē.

Divās šaušanās Brice pieļāva vienu kļūdu un finišā par divām minūtēm un 36,1 sekundi atpalika no uzvaru izcīnījušās krievietes Jeļenas Ankudinovas, kura sašāva visus desmit mērķus.

No pārējām Latvijas pārstāvēm Baiba Bendika ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma 42.vietu, uzvarētājai zaudējot trīs minūtes un 33,6 sekundes, Krista Krūmiņa kļūdījās trīs reizes un ierindojās 44.pozīcijā, no Ankudinovas atpaliekot par trijām minūtēm un 37,6 sekundēm, bet Inga Paškovska šaušanā kļūdījās trīs reizes un finišēja 49.vietā, uzvarētājai zaudējot četras minūtes un 27,3 sekundes.

Sacensībās piedalījās 60 biatlonistes.

Tikmēr desmit kilometru sprinta sacensībās junioriem sestdien labāko rezultātu no Latvijas sportistiem sasniedza Mārcis Paeglītis, kurš ieņēma 57.pozīciju.

Divās šaušanās Paeglītis pieļāva divas kļūdas, finišā par trijām minūtēm un 6,2 sekundēm atpaliekot no uzvaru izcīnījušā krieva Maksima Cvetkova, kurš kļūdījās vienu reizi.

No pārējiem Latvijas biatlonistiem Krišjānis Meirāns ar divām kļūdām šaušanās ierindojās 63.vietā, no uzvarētāja atpaliekot par trīs minūtēm un 23,7 sekundēm, Daumants Lūsa arī pieļāva divas kļūdas un ieņēma 69.pozīciju, Cvetkovam zaudējot četras minūtes, bet Reinis Korsūnovs šaušanās kļūdījās trīs reizes un finišēja 71.vietā, no uzvarētāja atpaliekot par četrām minūtēm un 7,9 sekundēm.

Distanci beidza 82 sportisti.

Pasaules jaunatnes un junioru čempionāts ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!