Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pasaules čempionātā biatlonā, kas risināsies Vācijas pilsētā Rūpoldingā, sieviešu 7,5 kilometru sprinta sacensībās sestdien visaugstāk no Latvijas pārstāvēm ierindojās Žanna Juškāne, kura ieņēma 72.vietu, taču nekvalificējās iedzīšanas sacensībām.

Juškāne divās šaušanās pieļāva katrā pa vienai kļūdai, finišā par četrām minūtēm un 6,3 sekundēm piekāpjoties zelta medaļas ieguvējai slavenajai vācietei Magdalēnai Noinerei, kura šāva bez kļūdām.

Jāizceļ, ka Noinere tādējādi tika pie savas 11.pasaules čempionātu zelta medaļas karjerā, kas pasaules biatlona vēsturē ir otrs labākais rādītājs.

Tikmēr Baiba Bendika ar divām kļūdām šaušanā finišēja 95.vietā, uzvarētājai zaudējot piecas minūtes un 31,5 sekundes, Inga Paškovska, šaujot ar trim kļūdām, ieņēma 106.pozīciju, no Noineres atpaliekot par sešām minūtēm un 35,3 sekundēm, bet Anete Brice ar trim kļūdām šaušanā 116 finišējušo sportistu vidū ieņēma 113.pozīciju.

Otrajā vietā sacensībās ierindojās baltkrieviete Darja Domračova, kura arī šāva bez kļūdām un Noinerei zaudēja 15,2 sekundes, bet trešā ar nekļūdīgu šaušanu bija ukrainiete Vita Semerenko, kura uzvarētājai piekāpās par 37,6 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm pirmajā vietā ar 990 punktiem atrodas
Noinere, viņai ar 945 punktiem seko Domračova, bet trešajā pozīcijā ar 807 punktiem atrodas pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Kaisa Mekereinene no Somijas.

Jau ziņots, ka sestdien desmit kilometru sprinta sacensības aizvadīja vīrieši. Vislabāk no latviešiem veicās Rolandam Pužulim, kurš ieņēma 78.vietu, Edgars PIksons ierindojās 81.pozīcijā, Andrejs Rastorgujevs finišēja 83.vietā, bet Artūrs Koļesņikovs ieņēma 89.pozīciju.

Čempionāts ceturtdien sākās ar jauktās stafetes sacensībām, kurās uzvaru pēc apelācijas iesniegšanas izcīnīja Norvēģija, bet Latvijas komanda tika apdzīta par apli un palika bez rezultāta.

Svētdien vīrieši un sievietes aizvadīs iedzīšanas sacensības, taču tajās Latvijas nebūs pārstāvēta.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 11.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!