Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne sestdien izcīnīja augsto devīto vietu Zviedrijā notiekošā IBU kausa izcīņas pirmā posma sprinta sacensībās.

Pirmajā šaušanā Latvijas sportiste pieļāva viņu kļūdu, bet otrajā darbojās bez kļūdām, 7,5 kilometrus garo distanci pabeidzot 23 minūtēs un 21,4 sekundēs.

Uzvaru posmā izcīnīja Hilde Fenne no Norvēģijas, kura arī šāva ar vienu kļūdu. Juškāne viņai finišā piekāpās par 45,3 sekundēm.

Cita Latvijas pārstāve Baiba Bendika ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 84.vietā, uzvarētājai piekāpjoties par četrām minūtēm un 24,5 sekundēm, bet Inga Paškovska ar trim nesašautiem mērķiem finišēja 91.pozīcijā 101 sportistes konkurencē. Viņa Fennei zaudēja piecas minūtes un 10,8 sekundes.

Vīriešu sacensībās 10 kilometru sprintā sestdien Rolands Pužulis ierindojās 76.vietā. Pirmajā šaušanā pieļaujot trīs kļūdas, bet otrajā šaujot nekļūdīgi, Pužulis desmit kilometrus garo distanci veica 28 minūtēs un 49,4 sekundēs.

Uzvaru posmā izcīnīja austrietis Jūlians Eberhards, kurš šāva ar vienu kļūdu. Pužulis viņam finišā piekāpās par trim minūtēm un 42,1 sekundi.

Vēl viens Latvijas pārstāvis Krišjānis Meirāns ar divām kļūdām šaušanā finišēja 88.vietā, uzvarētājam zaudējot četras minūtes un 2,3 sekundes, bet Toms Praulītis ar trim kļūdām šaušanā ierindojās 102.pozīcijā 133 sportistu konkurencē, no Eberharda atpaliekot par četrām minūtēm un 51,8 sekundēm.

Svētdien vīrieši un sievietes atkārtoti sacentīsies sprinta distancē.

IBU kausa izcīņa ir biatlona sezonas otrs nozīmīgākais sacensību seriāls pēc Pasaules kausa izcīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!