Teicami Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensībās 7,5 kilometru sprintā sestdien, 15.decembrī, startēja Latvijas biatlonistes Gerda Krūmiņa un Madara Līduma, kuras abas iekļuva starp 30 labākajām un ieguva pirmos ieskaites punktus kopvērtējumā šajā sezonā.
23 gadus vecā Krūmiņa sestdien sprintā šāva bez kļūdām, slēpošanā arī bija pietiekoši ātra un izcīnīja augsto 22.vietu, pirmo reizi karjerā tekot pie ieskaites punktiem Pasaules kausa posmos.

Līduma pirmajā šautuvē bija precīza un vēl pirms otrās šautuves pretendēja uz labāko desmitnieku. Tomēr otrajā šaušanas reizē Līduma pieļāva trīs kļūdas un finišā ieņēma 23.vietu.

Par sprinta sacensību uzvarētāju ar vienu kļūdu šaušanā kļuva francūziete Sandrīne Baijī. Viņa par 9,2 sekundēm apsteidza somieti Kaisu Mekereineni, kura līdz šim karjeras laikā vēl ne reizi nebija kāpusi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos. Trešā, veicot trīs soda apļus, palika vāciete Magdalena Noinere. Viņa no Baijī atpalika par 20,7 sekundēm.

Abas Latvijas biatlonistes posma uzvarētājai zaudēja nepilnu pusotru minūti.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Krūmiņa ar deviņiem punktiem ieņem 49.vietu, bet Līduma ar astoņiem punktiem atrodas 51.vietā. Līdere ar 274 punktiem ir vāciete Martina Glagova, bet 257 punkti ir Baijī.

Abas Latvijas biatlonistes sev ir nodrošinājušas dalību Pasaules kausā arī pēc Jaunā gada, kad sacensībās paliks 85 labākās sportistes. Starptautiskās Biatlona federācijas (IBU) rangā Līduma ieēm 57., bet Krūmiņa – 62.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!