Foto: AFP/Scanpix
Pirms Pasaules kausa posma Oberhofā pasaules vadošie biatlonisti sapulcē nolēma neatbalstīt francūža Martēna Furkada ideju boikotēt sacensības, ja Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) nesodīs Krievijas sportistus par antidopinga noteikumu pārkāpumiem, vēsta portāls "championat.com", atsaucoties uz norvēģu mediju NRK.

"Nebūs nekāda boikota. Mēs iesniedzām savas prasības IBU un paskatīsimies, kas būs tālāk," sacīja Čehijas biatlonists Mihals Šlezingrs.

Biatlonistu sapulce ilga pusotru stundu, tomēr publiski netika atklāts, kādas prasības IBU izteikuši sportisti.

Ideju boikotēt sacensības 4. janvārī neatbalstīja arī norvēģi Ūle Einars Bjērndalens un Emīls Helge Svendsens. Tiesa, iepriekš Svendsens šajā jautājumā bija noskaņots nedaudz kaujinieciskāk.

Jau vēstīts, ka Furkads mudināja IBU risināt šo dopinga problēmu un sodīt tos, kuri mānās. Viņš arī aicināja savus komandas biedrus un konkurentus nepiedalīties sacensībās.

Kā ziņojām, Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) pēc Kanādas jurista Ričarda Maklārena ziņojuma par dopinga pārkāpumiem Krievijā nodevusi IBU materiālu par 31 Krievijas sportistu, kuri saistīti ar Maklārena ziņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!