Foto: EPA/Scanpix/LETA
Starptautiskā biatlona savienība (IBU) vienojusies ar Norvēģijas biatlonistu Juhannesu Tīngnēsu Bē par Pasaules kausa ieskaites punktu atņemšanu pēc paša Bē atzīšanās par sacensību laikā neizšautu lodi, vēsta savienības mājaslapa.

Juhanness Tīngnēss Bē 16. februārī notikušajās Soltleiksitijas Pasaules kausa iedzīšanas sacensībās ieņēma ceturto vietu. Tomēr pēdējā šaušanā norvēģis izpildīja tikai četrus no pieciem šāvieniem, ko pēcāk IBU apstiprināja, pētot televīzijas pārraides ierakstu.

Pēc finiša lode tika atrasta Bē šaujamierocī, bet tiesneši nespēja laikus šo informāciju noziņot, lai mainītu oficiālos rezultātus.

IBU nepiešķirs biatlonistam par ceturto vietu sagaidāmos 43 punktus. Pasaules kausa līderis arī piekritis šķirties no balvu fondā paredzētajiem 7000 eiro, kuri tiks attiecīgi izdalīti pēc viņa finišējušiem sportistiem.

"Uzreiz pēc sacensību beigām es uzrunāju tiesnešus un atzinu savu vainu. Vēlos norādīt, ka nebūtu saņēmis jebkādu sodu, ja nebūtu to darījis. Ceru, ka IBU darīs visu iespējamo, lai nākotnē šādas kļūmes nenotiktu. Nekad nav viegli atdot Pasaules kausa punktus, bet ceru, ka citi sportisti arī varēs atrast motivāciju un spēku, lai būtu atklāti kā es, ja IBU nespēj paši šādas kļūdas labot," vaļsirdīgs bija Bē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!