Foto: RIA Novosti/Scanpix/LETA
Leģendārais norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjērndālens trešdien triumfēja Zviedrijā notiekošā Pasaules kausa pirmā posma sacensībās 20 kilometru distancē, kamēr Latvijas sportisti Daumants Lūsa, Rolands Pužulis un Roberts Slotiņš finišēja starp atpalicējiem.

20 kilometru distanci patlaban 41 gadu vecais norvēģis veica 50 minūtēs un 14,5 sekundēs un sašāva visus mērķus, tādējādi izpaliekot bez soda minūtēm. Tikmēr otro vietu ieņēma vācietis Simons Šemps, kurš trešajā šaušanā pieļāva vienu kļūdu un no Bjērndālena atpalika par 27,1 sekundi.

Kā trešais finiša līniju šķērsoja krievs Aleksejs Volkovs, kurš bija nekļūdīgs šaušanā un no norvēģa atpalika par 38,2 sekundēm.

Tuvākie sekotāji no goda pjedestāla atpalika vairāk nekā minūti, bet pērnās sezonas Pasaules kausa ieguvējs Martēns Furkads kļūdījās piecas reizes, turklāt trīs mērķus viņš nesašāva pēdējā šaušanā. Finišā Furkāds no Bjērndālena atpalika par trim minūtēm un 21,1 sekundi, kas viņam deva 21. pozīciju.

Labākais no Latvijas sportistiem bija Lūsa, kurš ar diviem nesašautiem mērķiem no uzvarētāja atpalika par astoņām minūtēm un 47,7 sekundēm un ieņēma 83. pozīciju. Tikmēr 102. vietā ar deviņām kļūdām ierindojās Slotiņš, kurš no norvēģa atpalika par 14 minūtēm un 11,1 sekundi. Pozīciju aiz viņa finišēja Pužulis, kuram sešas kļūdas šautuvē un teju par 50 sekundēm sliktāks rezultāts. Finišu sasniedza 104 sportisti, bet divi biatlonisti uz starta neizgāja.

Kā zināms, šajās sacensībās nepiedalījās Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš sagatavošanās posmā bija apslimis un ar augstu temperatūru. Viņa organisms šobrīd vēl nav līdz galam atlabis, tāpēc tika nolemts, ka biatlonists šajās sacensībās uz starta nedosies, tomēr nedēļas nogalē Rastorgujevs atgriezīsies trasē.

Turpinājumā sezonas pirmajā posmā ceturtdien tiks aizvadītas 15 kilometru sacensības dāmām, bet sestdien un svētdien vīri un dāmas aizvadīs sprinta un iedzīšanas sacensības.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa sezona sākās pagājušajā svētdienā, kad Rastorgujevs un Baiba Bendika izcīnīja augsto astoto vietu jaunieviestajās pāru stafetes sacensībās.

Pasaules kausa kalendārā, kā jau ierasts, iekļauti deviņi posmi, kas sadalīti trijos trimestros - pirmais ir līdz Jaunajam gadam, otrais seko janvārī, bet trešais tiek aizvadīts sezonas otrajā pusē.

Pasaules meistarsacīkstes marta pirmajā pusē risināsies Oslo apkārtnē esošajā Holmenkollenē.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27. vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!