Foto: F64
Pieredzējušais Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis svētdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru IBU kausa izcīņas pirmā posma otrajās 10 kilometru sprinta sacensībās.

Latvijas sportists divās šaušanās pieļāva vienu kļūdu, finišējot pēc 28 minūtēm un 10,4 sekundēm, kas ļāva par 34,2 sekundēm apsteigt krievu Viktoru Vasiļjevu, kurš šaušanās kļūdījās divas reizes.

Tikmēr nekļūdīgi šāva cits Latvijas biatlonists Edgars Piksons, kurš vēl pēc otrās šaušanas atradās piektajā vietā, tomēr finišā viņš atkrita līdz 11.pozīcijai, Bricim zaudējot minūti un 9,7 sekundes.

No pārējiem Latvijas sportistiem 58. vietā ar trijām kļūdām šautuvē ierindojās Rolands Puzulis, kurš Bricim zaudēja trīs minūtes un 21,6 sekundes, bet Toms Praulītis ar trīs kļūdām ierindojās 67. pozīcijā, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un 57,8 sekundes.

Svētdien otrajā 7,5 kilometru sprinta distancē sacentīsies arī sievietes.

Kā ziņots, pirmajās sprinta sacensībās sestdien vīriešiem desmitniekā spēja iekļūt divi Latvijas sportisti - Bricis izcīnīja septīto vietu, bet Andrejs Rastorgujevs finišēja astotajā pozīcijā.

Tikmēr sievietēm devīto vietu izcīnīja Madara Līduma.

Pirmajos Pasaules kausa izcīņas posmos Latvijas izlasi pārstāvēs četri vīrieši un divas sievietes - vīriešu konkurencē uz starta stāsies Jānis Bērziņš, Bricis, Piksons un Andrejs Rastorgujevs. Savukārt sieviešu izlasē bez līderes Līdumas startēs arī Gerda Krūmiņa.

Pirmais Pasaules kausa izcīņas posms no 1. līdz 5. decembrim notiks Zviedrijā, Estersundā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!