Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pieredzējušais Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis, kurš šajā sezonā atgriezies sportā, piektdien IBU kausa izcīņas pirmā posma 10 kilometru sprinta sacensībās pieļāva piecas kļūdas šaušanā un ieņēma vien 60. vietu.

IBU kauss ir otrās pēc ranga sacensības. Bricim šīs bija pirmais lielais starts pēc atgriešanās sacensību apritē kā sportistam. Plānots, ka 46 gadus vecais Bricis startēs arī Pasaules kausa pirmajā posmā, kas svētdien sāksies Zviedrijā, Estersundē.

Piektdienas sacensībās Bricis pirmajā šaušanā pieļāva divas kļūdas, bet vēl trīs soda apļus veica pēc otrās šautuves. Finišā viņš bija labākais no Latvijas sportistiem, uzvarētājam norvēģim Vetledalenam Sjēstadam Kristiansenam (sašāva visus mērķus) zaudējot 3:59,3 minūtes.

Vēl no Latvijas sportistiem 97. vietu ieņēma 20 gadus vecais Ingus Deksnis (+5:59,6 minūtes), bet viņa vienaudzis Vladislavs Ņedaivodins ierindojās 103. vietā (+6:30,0 minūtes) starp 122 finiša līniju sasniegušajiem sportistiem. Abi šie Latvijas sportisti šaušanā pieļāva pa septiņām kļūdām šaušanā.

Sieviešu sacensībās 7,5 kilometru sprintā Anda Muižniece un Žanna Juškāne palika ārpus 60 labākajām. Muižniece ar sešām kļūdām šaušanā ieņēma 66. vietu, uzvarētājai vācietei Denīzei Hermanei (3+3 kļūdas) zaudējot 3:28,1 minūti. Juškāne ieņēma 84. vietu 98 sportistu konkurencē, pieļāva septiņas kļūdas šaušanā un uzvarētājai zaudēja 5:23,9 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!