Pieredzējušais Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis sestdien izcīnīja septīto vietu IBU kausa izcīņas pirmā posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Latvijas sportists divās šaušanās pieļāva vienu kļūdu finišā uzvarētājam Martēnam Furkadam no Francijas zaudēja 49,2 sekundes.

Sacensībās startēja vēl pieci Latvijas biatlonisti.

Andrejs Rastorgujevs pieļāva vienu kļūdu un finišēja astotajā vietā, Furkadam zaudējot 52,3 sekundes. Jānis Bērziņš ar vienu kļūdu ierindojās 56.vietā, Edgars Piksons kļūdījās divas reizes un ierindojās 69.pozīcijā, Toms Praulītis ar četrām kļūdām finišēja 96.vietā, bet Rolands Puzulis kļūdījās četras reizes un ieņēma 100.vietu.

Sestdien 7,5 kilometru sprinta distancē sacentīsies arī sievietes, bet svētdien vīrieši un dāmas vēlreiz sacentīsies sprintā.

Kā ziņots, pirmajos Pasaules kausa izcīņas posmos Latvijas izlasi pārstāvēs četri vīrieši un divas sievietes.

Vīriešu konkurencē uz starta stāsies Bērziņš, Bricis, Piksons un Rastorgujevs. Savukārt sieviešu izlasē bez līderes Madaras Līdumas startēs arī Gerda Krūmiņa.

Pirmais Pasaules kausa izcīņas posms no 1. līdz 5.decembrim notiks Zviedrijas pilsētā Estersundā.

Pēc tam šogad tiks aizvadīti vēl divi Pasaules kausa posmi.

Jau ziņots, ka iepriekšējās sezonas Latvijas sportisti aizvadīja neveiksmīgi un to kulminācija bija Vankūveras Olimpiādē. Augstāko vietu izdevās sasniegt Bricim, kurš sprinta sacensībās ieņēma 14.vietu, bet pēc tam iedzīšanas sacensībās Bricis ierindojās 32.pozīcijā. Pārējie Latvijas biatlonisti un arī biatlonistes startēja daudz neveiksmīgāk.

Tikmēr stafetes sacensībās Latvijas vīriešu un sieviešu komandas abas ieņēma pēdējo, 19.vietu.

Starpsezonā par Latvijas izlašu galveno treneri tika apstiprināts Intars Berkulis, bet par treneri strādās Jēkabs Nākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!