Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas pieredzējušajam biatlonistam Ilmāram Bricim šīs sezonas otrajā pusē brīžiem pietrūcis motivācijas startēt, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Sporta studija 19:30" otrdien pastāstīja pats sportists.

40 gadus vecais Bricis šomēnes aizvadītajā pasaules čempionātā bija vecākais dalībnieks, tomēr, neskatoties uz to, viņš 10 kilometru sprinta sacensībās izcīnīja 20.vietu. Tik augstu rezultātu viņš šosezon nebija sasniedzis nevienā Pasaules kausa posmā.

"Šo sezonu biju gaidījis labāku. Sezonas otrajā pusē pats nebiju labākajā formā, un man arī pietrūka motivācijas, jo bija nogurums no visa - trenēties bez trenera ir ļoti grūti gan fiziski, gan psiholoģiski," stāstīja Bricis. "Visām komandām ir vismaz 2-3 treneri, nerunājot par masieriem, tehnisko personālu un smērētājiem. Visi šie sīkumi beigās veido rezultātu."

Kā ziņots, starpsezonā par Latvijas izlašu galveno treneri tika apstiprināts Intars Berkulis, bet par treneri strādā Jēkabs Nākums.

"Jēkabs sezonas beigās bija kļuvis par daudz labāku treneri. Viņš ļoti gribēja un centās palīdzēt, kā vien varēja," stāstīja Bricis.

Pasaules čempionātā Latvijas biatlonisti pat startēja katrs citas krāsas sporta tērpā, un Bricis uzsvēra, ka tā bija neizdarība.

"Šo jautājumu varēja sakārtot arī bez lieliem līdzekļiem. Šis moments nebija nostrādāts no Biatlona federācijas puses. Tomēr, neskatoties uz visām problēmām, komandā atmosfēra ir normāla," uzsvēra veterāns.

Kā ziņots, pasaules čempionātā sensāciju sagādāja Edgars Piksons, kurš sprintā izcīnīja astoto vietu. Pirms šī pasaules čempionāta viņš Pasaules kausa posmos tikai reizi bija ticis pie punktiem.

"Nevaru teikt, ka man Edgara rezultāts ir milzīgs pārsteigums, jo pirms pasaules čempionāta daudz trenējāmies kopā, tomēr biju ļoti priecīgs par viņa rezultātu," uzsvēra Bricis.

Tāpat Bricis pastāstīja, ka Latvijas sportistiem joprojām iespēju robežās palīdz ilggadējais komandas treneris Vitālijs Urbanovičs, kurš šogad strādā ar Ukrainas komandu. "Viņš palīdz, cik var, tomēr nevar visu laiku būt kopā ar mums - ukraiņi to nesaprastu, un viņam pašam arī nav tik daudz laika."

Bricis uzsvēra, ka šis ir pēdējais brīdis ko darīt, ja sabiedrība vēlas, lai biatlons Latvijā turpinās.

"Nākamo sezonu biatlons piedzīvos, bet ir pēdējais mirklis kaut ko darīt, lai tas ietu uz augšu, jo pasaulē līmenis ir stipri izaudzis, tas ir viens no ziemas populārākajiem sporta veidiem, un bagātajām komandām naudas līdzekļi ir milzīgi," stāstīja Bricis.

Pieredzējušais biatlonists pagaidām nedomā par 2014.gada Soču Olimpiskajām spēlēm un nav pilnīgi drošs arī par nākamo gadu.

"Domāju labākajā gadījumā par nākamo gadu. Teorētiski es varētu aizbraukt uz Sočiem, bet nezinu, vai man to gribēsies darīt braukšanas pēc," uzsvēra Bricis. "Jau tagad brīžiem liekas, ka nav jēgas startēt."

Bricis savas karjeras laikā ir izcīnījis divas bronzas medaļas pasaules čempionātos, pēdējā no tām bija 2005.gadā Hohfilcenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!