Foto: AP/Scanpix/LETA
Titulētais Francijas biatlonists Martēns Furkads piektdien tika pie kārtējās uzvaras, jo Vācijas pilsētā Oberhofā triumfēja Pasaules kausa (PK) ceturtā posma desmit kilometru sprinta sacensībās, kamēr Latvijas sportisti, nestartējot Andrejam Rastorgujevam, palika ārpus labāko sešdesmitnieka, kas būtu ļāvis sacensties iedzīšanā.

Furkads, šaušanā būdams nekļūdīgs, piektdien distanci veica 25 minūtēs un 3,3 sekundēs un viņš par 8,1 sekundi apsteidza norvēģi Ēmilu Hegli Svendsenu, kurš arī ugunslīnijā sašāva visus mērķus.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena ar divām kļūdām šaušanā kāpa vēl viens Norvēģijas biatlonists Juhanness Tīngnēss Bē.

Furkads uz Pasaules kausa individuālo sacensību goda pjedestāla kāpis jau 12 reizes pēc kārtas, tostarp deviņas šajā sezonā.

Tikmēr Latvijas biatlonistiem klājās pieticīgāk, jo Oskars Muižnieks šaušanā pieļāva trīs kļūdas un noslēgumā bija 74.vietā. Trīs mērķus viņš nesašāva jau pirmajā ugunslīnijā, kas lika atkrist pat uz pirmā simta beigām, bet distances turpinājumā viņš savu situāciju uzlaboja.

Savukārt Aleksandrs Patrijuks ar vienu kļūdu šaušanā piektdien bija 96.pozīcijā, kamēr Daumants Lūsa ar divām kļūdām bija divas pozīcijas zemāk. Līdz finišam kopumā tika 103 biatlonisti.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 492 punktiem ir Furkads, bet viņam ar 460 punktiem seko norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē. Tikmēr trešais ar 342 punktiem ir slovēnis Jakovs Faks, kurš piektdien bija septītais.

Savukārt Rastorgujevs ar 177 punktiem ir 17.vietā, bet Muižnieks ar sešiem punktiem ieņem 77.vietu.

Šī Pasaules kausa posma turpinājumā sestdien notiks iedzīšana, bet svētdien - stafetes sacensības.

Jau iepriekš bija zināms, ka Rastorgujevs Pasaules kausa posmu Oberhofā izlaidīs, trenējoties augstkalnē Itālijā, tāpēc sacensību apritē viņš atgriezīsies nākamajā nedēļā, kad Rūpoldingā norisināsies piektais Pasaules kausa etaps.

No piektdien startējušās Latvijas trijotnes vislabāk šosezon veicies Muižniekam, kurš divas reizes sprinta sacensībās spēja iekļūt starp 60 labākajiem, ieņemot 51.vietu Austrijas pilsētā Hohfilcenē, bet Francijas pilsētā Ansī esot vēl pozīciju augstāk. Francijā viņš pēc tam sasniedza arī savu līdzšinējās karjeras labāko rezultātu, 12,5 kilometru iedzīšanas distancē ieņemot 35.vietu, pirmo reizi karjerā izcīnot Pasaules kausa kopvērtējuma punktus.

Muižnieks 2012./2013.gada sezonā piedalījās pasaules čempionātā, kas arī ir Pasaules kausa ieskaitē, bet PK posmos atsevišķi viņš šosezon piedzīvo debiju. Pēdējos gados viņš vairāk nodarbojās ar riteņbraukšanu un distanču slēpošanu, bet iepriekšējās sezonas beigās atgriezās biatlonā, piedalīdamies IBU kausa sacensībās.

Tikmēr Lūsam šīs sezonas labākais rezultāts ir Ansī izcīnītā 70.vieta sprintā, kas arī viņam bija karjeras rekords, savukārt Patrijuks individuāli Pasaules kausā šosezon startējis tikai reizi, ieņemot 105.vietu pirmajā etapā Zviedrijā.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa posms Oberhofā sākās ceturtdien ar 7,5 kilometru sprintu sievietēm, kurā uzvarēja Anastasija Kuzmina no Slovākijas, kamēr Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika, līdzīgi kā Rastorgujevs, šo etapu izlaiž.

Tiesa, Bendika šajā nedēļas nogalē iecerējusi startēt Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa izcīņas ceturtajā posmā Slovākijā. Viņa joprojām cīnās par iespēju startēt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!