Foto: EPA/Scanpix/LETA
Inese Golubeva sestdien Zviedrijā Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa izcīņas pirmā posma sprinta sacensībās ierindojās 80.vietā, Līva Šahno - 95., bet Sandra Buliņa - 101.vietā.

Golubeva jau otrajās sprinta sacensībās šajā posmā abās šaušanās iztika bez kļūdām un 7,5 kilometrus garās distances finišā uzvarētājai Vācijas sportistei Franciskai Hildebrandai piekāpās trīs minūtes un 43,2 sekundes.

Arī Hildebranda, kura pirms divām dienām ieņēma tikai 39.vietu, šāva bez kļūdām. Viņa finišēja 20 minūtēs un 45 sekundēs. Otrajā vietā, tāpat kā pirms divām dienām, ierindojās francūziete Karolīna Kolombo, kura ar vienu kļūdu šaušanā zaudēja uzvarētājai 17,8 sekundes, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa pat divas sportistes - Šveices biatloniste Irēne Kaduriša ar vienu kļūdu ugunslīnijā un perfekti šaušanu veikusī Ukrainas biatloniste Darja Blaško, kuras par 35,3 sekundēm atpalika no uzvarētājas.

Šahno, kura pieļāva vienu kļūdu pirmajā šaušanā un divas - otrajā, uzvarētājai zaudēja piecas minūtes un 17,3 sekundes, bet Buliņa, kura pirmajā šautuvē šāva nevainojami, otrajā kļūdījās piecas reizes, Hildebrandai piekāpjoties sešas minūtes un 48,4 sekundes.

Sieviešu konkurencē startēja 108 biatlonistes.

Sestdien sprintā startēs arī vīrieši.

Kausa posms noslēgsies svētdien ar iedzīšanu desmit kilometru distancē dāmām un 12,5 kilometros vīriem.

IBU kausa izcīņa ir biatlona sezonas otrs nozīmīgākais sacensību seriāls pēc Pasaules kausa izcīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!