Foto: AFP/Scanpix/LETA
Starptautiskā Biatlona federācija (IBU) ir uzsākusi disciplināro izmeklēšanu pret Krievijas Biatlona savienību (KBS), taču pierādījumu trūkuma dēļ attaisnojusi lielāko daļu no Kanādas jurista Ričarda Maklārena ziņojumā iekļautajiem Krievijas biatlonistiem.

No sākotnēji sarakstā iekļautā 31 sportista izmeklēšana tiek turpināta tikai attiecībā uz septiņiem krievu biatlonistiem, par kuriem KBS līdz nākamajai IBU izpildkomitejas ārkārtas sēdei 9. februārī būs jāiesniedz paskaidrojumi.

"Attiecībā uz 29 sportistiem, pret kuriem IBU uzsāka izmeklēšanu 22. decembrī, izpildkomiteja lēma, ka tālākā izmeklēšana būs par septiņiem atlētiem," teikts IBU izplatītajā paziņojumā. "KBS ir jāiesniedz IBU detalizēts un pilnībā dokumentēts ziņojums par šiem septiņiem aizdomās turētajiem. Par pārējiem nav vērā ņemamu pierādījumu."

Šo septiņu aizdomīgo sportistu vārdi pagaidām netiek atklāti. Par iespējamām tālākām sankcijām pret KBS un šiem biatlonistiem IBU vadība lems nākamajā izpildkomitejas sēdē, kas notiks pirms pasaules čempionāta Hohfilcenē.

IBU nav piemērojusi diskvalifikāciju Krievijas Biatlona savienībai, kas nozīmē, ka šīs valsts sportisti joprojām drīkst piedalīties starptautiskās sacensībās, ieskaitot gaidāmo pasaules čempionātu.

Toties visi Krievijas biatlonisti tagad automātiski iekļauti IBU reģistrētajā pārbaudes grupā, kam dopinga pārbaudes notiek par federācijas līdzekļiem un ārzemēs.

Kā ziņojām, pirms šīs IBU vadības sanāksmes vairāk nekā 170 biatlonisti, ieskaitot Krievijas pārstāvjus, iesniedza federācijā vēstuli, kurā tika pieprasīta "rīcība" attiecībā uz šo dopinga skandālu.

Kā ziņojām, pagājušā gada decembrī Ričards Makārens IBU iesniedza sarakstu ar 31 Krievijas sportista vārdiem, kuri tiek turēti aizdomās par dopinga krāpniecību. Divas Krievijas biatlonistes - olimpiskā vicečempione Jana Romanova un Olga Viluhina - tika uzreiz diskvalificētas bojātu dopinga analīžu konteineru dēļ. Tomēr nav zināms, vai sportisti labprātīgi piekrituši lietot aizliegtos preparātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!