Foto: AFP/Scanpix

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) pēc neatkarīgās izmeklēšanas grupas otrā ziņojuma ir nodevusi Starptautiskajai Biatlona savienībai (IBU) sarakstu ar 31 dopinga lietošanā aizdomās turētu Krievijas biatlonistu vārdiem, ziņo ārzemju mediji.

IBU ir izveidojusi ekspertu grupu, kas analizēs Kanādas jurista Ričarda Maklārena ziņojumu un saņemtos WADA dokumentus. Grupā apvienoti juristi un antidopinga eksperti un tās pirmā sēde paredzēta 15. decembrī. IBU ir pieprasījusi pirmām kārtām pievērst uzmanību tiem Krievijas sportistiem, kas šobrīd piedalās Pasaules kausa un IBU kausa izcīņā.

"Daži no šiem 31 sportistiem jau ir diskvalificēti, citi ir pārtraukuši sportot, taču daļa joprojām piedalās starptautiskās sacensībās," norvēģu portāls "vg.no" citē IBU prezidentu Andresu Bessebergu. "Domāju, ka rekomendācijas varēsim iesniegt pēc nedēļas."

Besebergs atklāja, ka no WADA ir saņemts 300 lappušu materiāls ar papildu informāciju. Pēc prezidenta domām, tas ļaus iegūt pietiekami daudz ziņu par sportistiem un viņu pārkāpumiem, lai iesāktu tiesvedību atbilstoši WADA kodeksam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!