Februāra beigās gaidāmais Eiropas čempionāts biatlonā nepiemērotu laikapstākļu dēļ no Igaunijas pilsētas Otepes pārcelts uz Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku, kā arī Raubičiem, vēstīts Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) mājaslapā.

Igaunijā pašlaik valda tikpat silts un pavasarim raksturīgs laiks kā Latvijā, tāpēc nepiemēroto laikapstākļu dēļ IBU nolēma mēneša beigās gaidāmo Eiropas čempionātu pārcelt uz nedaudz aukstāko Baltkrieviju, kur sacensības paredzēts aizvadīt Minksas un Raubiču pilsētā.

Nedēļu vēlāk turpat norisināsies arī IBU kausa fināls.

Jaunās sacensību mājvietas organizatori jau pauduši gatavību uzņemt gaidāmo Eiropas čempionātu.

"IBU vēlas pateikties Minksas un Raubiču pilsētām par spēju tik ātri noreaģēt, kā rezultātā izdevās Eiropas čempionātu pārcelt no Igaunijas uz Baltkrieviju," teikts IBU paziņojumā. "Ņemot vērā, ka turpat Baltkrievijā nedēļu vēlāk notiks arī IBU kausa fināls, uzskatām, ka mūsu izvēle ir prātīga, pārdomāta, kā arī sportistiem, organizatoriem un pārējiem iesaistītajiem draudzīga."

"Tāpat šīm pilsētām būs lieliska iespēja izmēģināt savus spēku pirms 2022. gadā gaidāmā Pasaules kausa."

IBU gan neslēpa, ka arī Baltkrievijā šobrīd sniegs nav sasnidzis milzu kalnos. "Raubiču trasē ne visi apļi ir pilnībā klāti ar sniegumu, tāpēc Eiropas čempionāta, kā arī IBU kausa fināla sacensību programmā būs izmaiņas," vēstīts paziņojumā.

Pirms izmaiņām sacensību norises vietā bija gaidāms, ka Igaunijā startēs abi vadošie pašmāju biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika, taču šobrīd starts Baltkrievijā vēl ir neskaidrs. Iepriekšējos gados Latvijas sportisti regulāri piedalījušies Eiropas čempionātos.

Eiropas čempionāts Baltkrievijā norisināsies no 26. februāra līdz 7. martam. Sacensību pirmajā dienā sportisti spēkosies sprinta distancēs, bet noslēdzošajā etapā paredzēts masu starts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!