Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensībās biatlonā 20 kilometru klasiskā stila distancē ceturtdien latvietis Ilmārs Bricis ierindojās 48.pozīcijā.
Bricis četrās šautuvēs pieļāva piecas kļūdas, finišā no uzvarētāja norvēģa Emīla Hegles Svensena atpalika par sešām minūtēm un 19,9 sekundēm.

Veiksmīgi distanci uzsāka cits Latvijas sportists Kaspars Dumbris, kurš pirmajās divās šautuvēs mērķim garām raidīja vienu šāvienu un atradās 39.pozīcijā. Tomēr atlikušajās divās šautuvēs viņš kļūdījās vēl četras reizes, kas finišā deva 67.pozīciju. No uzvarētāja Dumbris atpalika par astoņām minūtēm un 25 sekundēm.

Trešais Latvijas sportists Kristaps Lībietis pirmajā šautuvē mērķim garām raidīja visus piecus šāvienus, bet četrās šautuvēs kopā pieļāva desmit kļūdas, 92 dalībnieku konkurencē ieņemot 86.vietu un no Svensena atpaliekot par 13 minūtēm un 42,9 sekundēm.

Svensens četrās šautuvēs nepieļāva nevienu kļūdu un tuvāko sekotāju vācieti Aleksandru Volfu apsteidza par 48,6 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās vēl Ukrainas sportists Oļegs Berežnojs.

Šīs sezonas rangā, kur punkti tiek doti visiem startējušajiem darbiniekiem, Bricis ar 221 punktu pakāpās uz 58.vietu, savukārt Lībietis ar Dumbri ar 114 punktiem dala 92.-94.pozīciju. Vēl viens Latvijas sportists Edgars Piksons ar 86 punktiem ieņem 101.pozīciju.

Pēc šī posma, kurā vēl ir atlikušas sprinta un iedzīšanas sacensības, Pasaules kausa izcīņas apritē paliks tikai 85 labākie sportisti. Ja posms beigtos jau tagad, turpmākajos sezonas posmos Latviju varētu pārstāvēt tikai viens biatlonists. Ranga 85.vietā ar 150 punktiem šobrīd atrodas norvēģis Hanss Martins Jerdems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!