Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ir ticis galā ar slimību un jau ir devies Vāciju, kur Oberhofas trasē šajā nedēļas nogalē notiks ceturtais Pasaules kausa ceturto posms.

Rastorgujevam sezonas sākums bija smags, jo viņš cīnījās ar slimību, kas liegusi uzrādīt labākos rezultātus. Veselības likstu dēļ viņš nepabeidza sezonas otro posmu Hohiflcenē un devās mājup, bet trešajā etapā Čehijā nemaz nestartēja.

Pēc svētku pārtraukuma Pasaules kausa sezona atsāksies šonedēļ Oberhofā, bet pirmās sacensības kungiem paredzētas piektdien sprintā.

"Andrejs ir devies uz Oberhofu ar domu startēt," aģentūrai LETA atklāja sportista pārstāvis Normunds Putns. "Sešu nedēļu garumā viņam bija vīruss, no kā nekādi nesanāca izveseļoties. Šobrīd slimības simptomi ir pārgājuši un varētu teikt, ka Rastorgujevs ir pilnībā izveseļojies."

"Tiesa, Andrejam ļoti maz ir sanācis patrenēties pilnas slodzes režīmā. Sportiskā forma noteikti nav atjaunojusies," sprieda Putns, netieši norādot, ka tuvākajā laikā no Latvijas biatlonista nevajag gaidīt augstvērtīgus rezultātus.

Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ar 39 punktiem ir 44. pozīcijā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estersundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!