Foto: AP/Scanpix

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne, kura startēs arī drīzumā gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs, sestdien ierindojās 41.vietā Eiropas atklātā čempionāta 7,5 kilometru sprinta distancē.

Sacensībās Latvijas vienīgā pārstāve ierindojās 43.vietā, bet Eiropas čempionāta ieskaitē viņa tika klasificēta 41.pozīcijā.

Pirmajā šaušanā Juškāne pieļāva trīs kļūdas, bet otrajā šaušanā netika galā ar vēl diviem mērķiem, finišā par divām minūtēm un 41,7 sekundēm zaudējot uzvarētājai Martei Olsbū no Norvēģijas, kura šāva ar divām kļūdām.

Kopumā sacensībās startēja 60 sportistes.

Eiropas čempionāta turpinājumā sestdien notiks sprinta distanču sacensības vīriem. Čempionāts ilgs līdz 4.februārim. Eiropas čempionātā piedalās sportisti līdz 26 gadu vecumam.

Kā ziņots, Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien uzvarēja Eiropas čempionāta 20 kilometru individuālajā distancē. Latvijas sportists par Eiropas čempionu pieaugušajiem kļuvis pirmoreiz kopš 2002.gada, kad Oļegs Maļuhins bija labākais gan sprinta, gan sekojošajā iedzīšanas distancē.

Pēc Eiropas čempionāta planētas labākie biatlonisti startēs Soču olimpiskajās spēlēs, kurās Latviju pārstāvēs Rastorgujevs un Juškāne, bet pēc tam notiks atlikušie trīs Pasaules kausa posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!