Foto: AFP/Scanpix

Latvijas sportiste Žanna Juškāne sestdien ieņēma 67.vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtā posmā biatlonā 7,5 kilometru sprinta distancē sievietēm.

Vienīgā Latvijas pārstāve divās šaušanās pieļāva trīs kļūdas un finišā no uzvaru izcīnījušās vācietes Miriamas Gesneres atpalika par trim minūtēm un 36,1 sekundi.

Lai iekļūtu starp 60 labākajām sportistēm, kas kvalificējās svētdienas iedzīšanai, Juškānei vajadzēja būt par pusminūti ātrākai.

Gesnere šajās sacensībās šaušanā kļūdījās divas reizes, bet tas viņai neliedza finišā par divām sekundēm apsteigt norvēģieti Tūru Bergeri, kura bija nekļūdīga.

Savukārt trešo vietu ieņēma vāciete Andrea Henkele, kura arī bija nekļūdīga, bet no uzvarētājas atpalika par 24,1 sekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā tagad arī labāko trijniekā ir tieši šīs trīs sportistes - Bergeres kontā ir 442 punkti, uz otro vietu ar 346 punktiem pacēlās Gesnere, bet trešā ar 320 punktiem ir Henkele.

Vēlāk sestdien risināsies arī desmit kilometru sprints vīriešiem, kurā no Latvijas pārstāvjiem ar 46.numuru startēs Artūrs Koļesņikovs, kā 64. starta zonu atstās Edgars Piksons, bet 92.numurs ticis Rolandam Pužulim.

Šajā posmā nepiedalās šīs sezonas Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs, kurš gatavojas nākamajām sacensībām.

Kā ziņots, posms sākās ar stafetes sacensībām - 4x6 kilometru distancē dāmām ceturtdien labākā bija Ukrainas komanda, bet dienu vēlāk 4x7,5 kilometru sacensībās vīriešiem uzvarēja Krievija, bet Latvija izcīnīja 18.vietu.

Savukārt svētdien posms noslēgsies ar iedzīšanas sacensībām.

Kopumā šosezon paredzēti deviņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī notiks Novo Mesto, Slovēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!