Foto: TASS/Scanpix/LETA
Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) paziņoja, ka Krievijas un Baltkrievijas biatlonisti, piedaloties IBU sacensībās, varēs startēt tikai kā neitrāli sportisti, nepārstāvot nevienu valsti.

IBU asi nosoda Krievijas uzbrukumu Ukrainai un izsaka visdziļāko līdzjūtību visiem cietušajiem, teikts IBU paziņojumā.

"Ukraina ir valsts ar lieliskām biatlona tradīcijām un līdzjutējiem, un IBU solidarizējas ar viņiem. Mēs patiesi ceram, ka izdosies rast miermīlīgu risinājumu, lai izbeigtu pašreizējo konfliktu un ciešanas," teikts IBU paziņojumā.

IBU norāda, ka pašlaik piedāvā palīdzību Ukrainas Biatlona federācijai. Tāpat IBU ir informēta, ka Ukrainas biatlonisti nepiedalīsies šīs sezonas atlikušajās Pasaules kausa un IBU kausa sacensībās, taču visās sacensībās būs pacelts Ukrainas karogs, lai izrādītu cieņu Ukrainas komandai.

Sezonas turpinājumā Krievijas un Baltkrievijas sportisti drīkstēs startēt tikai kā neitrālie atlēti, kuri individuālajās distancēs un un stafetēs nepelnīs punktus Nāciju kausa vai stafetes vērtējumā.

Sekojot Starptautiskās Olimpiskās komitejas ieteikumiem, IBU nolēma, ka visās tās rīkotajās sacensībās tiek aizliegti Krievijas un Baltkrievijas nacionālie karogi, simboli un nacionālās emblēmas. Tāpat nedrīkstēs atskaņot arī šo valstu himnas.

Krievijas un Baltkrievijas komandu apģērbam, ieskaitot sacensību sporta kostīmus, jābūt neitrāla dizaina un neitrālās krāsās, neatspoguļojot valstu karogus un federāciju emblēmas.

Šobrīd ASV trasē Soldžerholovā notiekošajā jaunatnes un junioru pasaules čempionātā, kurā nesacenšas ne Baltkrievijas, ne Ukrainas sportisti, netiks lietots Krievijas karogs un netiks izmantota Krievijas himna.

No 10. līdz 13.martam Igaunijas trasē Otepē ir paredzēts Pasaules kausa posms biatlonā, un pašlaik Igaunijas valdība ir noteikusi, ka Krievijas un Baltkrievijas komandas šajās sacensībās nedrīkst piedalīties. IBU valde ir piekritusi šādai nostājai un apstiprinājusi sacensību norisi Otepē.

Tāda pati būs IBU attieksme pret sacensību rīkošanu arī citos sezonas atlikušajos Pasaules kausa un IBU kausa posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!