Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Pasaules kausa rīkotāji laika apstākļu dēļ pārcēluši trešdien, 16. janvārī, Rūpoldingā paredzētās sacensības 10 km sprintā biatlonā vīriešiem, informē Starptautiskā Biatlona savienība (IBU).

Spēcīgās snigšanas dēļ Traunšteinas reģionā ir izsludināts ārkārtas stāvoklis un līdz trešdienai tas netiks atcelts, paziņojušas vietējās varas iestādes, tādējādi gaidāmā Pasaules kausa pirmās sacensības tiek pārceltas uz ceturtdienu, 17. janvāri.

Pēdējo nedēļu laikā Rūpoldinas apkārtnē pamatīgi snidzis un sniega sega sasniegusi divu metru biezumu un Pasaules kausa posma rīkotāji ar brīvprātīgo palīdzību cenšas atbrīvot sacensību norises vietas no sniega.

Līdz ar to 17. janvārī notiks divas sprinta sacensības — pl. 12 pēc vietējā laika trasē dosies vīrieši, bet pl. 15:30 sāksies 7,5 km sprinta sacensības sievietēm.

Kā ziņojām, sniegotā ziema Eiropā ietekmējusi arī skeletona sacensības — pagājušonedēļ tika atcelts Eiropas čempionāts Kēnigszē trasē, bet šonedēļ atcelti pirmie treniņi nākamā PK posma trasē Īglsā, kurā sasnigušais sniegs sabojājis trases pārsegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!