Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Finansiālu apsvērumu dēļ Latvijas biatlonisti nebrauks uz nākamajiem diviem Pasaules kausa izcīņas posmiem, kas notiks februārī Amerikā, vēsta laikraksts "Diena".

Atšķirībā no bobslejista Jāņa Miņina biatlonisti šo lēmumu esot uztvēruši "vēsi", jo Latvijas sportisti necīnās par augstām vietām PK kopvērtējumā, raksta "Diena". Mēnesi ilgo pārtraukumu viņi izmantos, lai gatavotos sezonas svarīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, kas martā sāksies Krievijas biatlona centrā Hantimansijskā.

Kamēr Latvijas biatlonisti uzrādīja atzīstamus rezultātus, viņus finansiāli atbalstīja Latvijas Olimpiskā vienība (LOV). Pēc Vankūveras olimpiskajām spēlēm LOV naudas plūsma biatlona virzienā apstājās, norāda "Diena". Šosezon biatlonisti startē par pašu sarūpētajiem līdzekļiem, taču veiksmīgu rezultātu gadījumā pasaules čempionātā pastāv iespēja atgūt LOV atbalstu. Pēdējais sagatavošanās cikls noritēs bez dalības starptautiskajās sacensībās, izņemot Andreja Rastorgujeva un Žannas Juškānes startēšanu februāra otrajā pusē Eiropas čempionātā Itālijā.

Eiropas čempionātā var startēt sportisti līdz 26 gadu vecumam, tāpēc Ilmāram Bricim, Edgaram Piksonam, Madarai Līdumai un Gerdai Krūmiņai šāda iespēja liegta. Nevar arī zināt, vai starts tajā nāks par labu, jo pēc Eiropas čempionātā divu dienu laikā no Itālijas būs jānokļūst Sibīrijas ziemeļos Hantimansijskā. "Grūti jau būs, bet neko darīt," laikrakstam "Diena" atzīst Latvijas izlases galvenais treneris Intars Berkulis.

Latvijas biatlonisti pasaules čempionātam gatavosies mājās, bet Berkulis neizslēdz iespēju, ka kāds varētu piedalīties arī sacensībās. "Katram ir izsniegts individuālais treniņu plāns. No mūsējiem kalnos palika trenēties tikai Madara Līduma, pārējie visi brauc mājās. Trenēsimies tepat. Varbūt kāds piedalīsies arī sacensībās, bet tās nebūs nopietnas."

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Madara Līduma pēc sešiem no deviņiem posmiem atrodas 40. vietā, vīriešu konkurencē Ilmārs Bricis atrodas 54. vietā, Andrejs Rastorgujevs - 59., bet Edgars Piksons - 84. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!