Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Pasaules kausa (PK) ceturtajā posmā Hohfilcenē sprinta sacensībās piecreiz kļūdījās šaušanā un ieņēma 85. vietu, bet Sanita Buliņa ar četriem "pūdeļiem" ierindojās 103. vietā 106 sportistu konkurencē, iedzīšanas sacensībām nekvalificējoties.

7,5 kilometrus garās distances pirmajā šautuvē guļus Bendika kļūdījās pirmajā un divos pēdējos šāvienos, bet stāvus pēc piena raidīja abas pēdējās lodes, finišā no uzvarētājas norvēģietes Tirilas Ekhofas (attēlā) atpaliekot par divām minūtēm un 54,5 sekundēm.

Buliņa guļus šautuvē garām raidīja pirmo šāvienu, stāvus kļūdījās pirmajā, trešajā un ceturtajā šāvienā un no Ekhofas atpalika par četrām minūtēm un 23,4 sekundēm..

Ekhofa ar vienu kļūdu pirmajā šautuvē finišēja pēc 19 minūtēm un 38,0 sekundēm. Norvēģiete par 7,6 sekundēm apsteidza tautieti Ingrīdu Landmarku Tandrevoldu, kura sašāva visus desmit mērķus, un par 24,6 sekundēm – Marti Ulsbū-Reiselannu, nodrošinot visu goda pjedestālu Norvēģijas krāsās.

Pēc četriem sacensību posmiem Pasaules kausa kopvērtējumā sprintā vadībā ar 188 punktiem ir norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, kurai seko zviedriete Hanna Ēberga ar 170 punktiem un Ekhofa ar 148 punktiem. Bendika ar izcīnīto 21 punktu ieņem 51. vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc septiņām sacensībām Ulsbū-Reiselannai ir 319 punkti, Ēbergai – 297 punkti un Dinarai Alimbekovai – 275 punkti. Bendika ar izcīnīto 21 punktu ieņem 58. vietu.

Latvijas sieviešu izlases līderei Bendikai saslimšanas ar Covid-19 dēļ tas ir tikai otrais Pasaules kausa posms šosezon.

Pirmajā posmā pirms nedēļas turpat Hohfilcenē viņa izcīnīja 20. vietu sprintā, kļūdoties vienā šāvienā ugunslīnijā, bet iedzīšanā viņa ar septiņām kļūdām 20 šāvienos atkāpās uz 49. vietu.

Jau ziņots, ka pirmajās ceturtā posma sacensībās Hohfilcenē ceturtdien Pasaules kausa sprinta sacensībās vīriešiem Andrejs Rastorgujevs divās šautuvēs kopumā pieļāva trīs kļūdas, ierindojoties 60. vietā, taču kā pēdējais iekļūstot sestdienas iedzīšanas sacensībās.

Edgars Mise ar vienu kļūdu šautuvē finišēja 94. vietā, bet Aleksandrs Patrijuks ar pieciem "pūdeļiem" ierindojās 102. pozīcijā.

Sestdien norisināsies iedzīšana vīriešiem un sievietēm, svētdien gan vīrieši, gan sievietes sacentīsies distancē ar kopēju startu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!