Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vīriešu komanda sestdien Estešundā Pasaules kausa posmā biatlonā 4x7,5 kilometru stafetē tika apdzīta par apli un ierindojas 23. vietā.

Jau pirmajā posmā Aleksandrs Patrijuks mēroja soda apli. Guļus šaušanā viņš tika galā ar vienu rezerves patronu, bet pēc stāvus šaušanas nācās doties liekos 150 metros, posma finišā stafeti Renāram Birkentālam nododot 24. vietā minūti un 33,8 sekundes aiz līderes Norvēģijas.

Birkentāls iztērēja tikai vienu rezerves patronu šaušanā stāvus un posma finišu sasniedza kā 23. trīs minūtes un 2,3 sekundes aiz līderes Norvēģijas.

Edgars Mise trešajā posmā katrā no šautuvēm izmantoja pa divām rezerves patronām un posmu noslēdza 23.vietā piecas minūtes un 25,9 sekundes aiz Norvēģijas.

Robertam Slotiņam pēc šaušanas guļus nācās mērot soda apli, un viņš tika apdzīts par apli, Latvijas izlasei sacensībām beidzoties 23.vietā.

Uzvaru svinēja norvēģi, kuru sastāvā startēja Sīverts Bakens, Tarjejs Bē, Juhanness Tīngnēss Bē un Vetle Šostads Kristiansens. Viņi šautuvē kļūdījās četrreiz un finišēja pēc stundas 14 minūtēm un 9,3 sekundēm.

Par 11,2 sekundēm atpalika Francija, kas šaušanā izmantoja astoņas rezerves patronas, un par 45,9 sekundēm - Krievija, kas bez deviņiem "pūdeļiem" bija spiesta mērot arī soda apli.

Lietuva izcīnīja 14. un Igaunija 19. vietu.

Latvijas vadošajam biatlonistam vīriešu konkurencē Andrejam Rastorgujevam pagaidām ir spēkā diskvalifikācija, kas viņam liedz startēt Pasaules kausa apritē.

Jau ziņots, ka 7,5 kilometru sprintā sievietēm Baiba Bendika, kopā pieļaujot sešas kļūdas šaušanās, finišēja 104., Sanita Buliņa ierindojās 73. vietā, bet Annija Keita Sabule ieņēma 110.pozīciju no 113 finišējušajām biatlonistēm.

Desmit kilometru sprintā Estešunda Patrijuks ceturtdien ieņēma 70.vietu, Slotiņš bija 102., bet Mise ieņēma 105.pozīciju.

Svētdien būs sacensības iedzīšanā vīriešiem, kā arī 4x6 kilometru stafete sievietēm.

Pagājušajā nedēļā Starptautiskā Biatlona federācija (IBU) paziņoja, ka pirms starptautiskās biatlona sezonas sākuma 98% komandu pārstāvju ir vakcinēti vai izslimojuši ar Covid-19.

Pārējiem 2% sportistu, treneru, komandu amatpersonu un tehnisko darbinieku, kuri nav vakcinēti vai izslimojuši ar Covid-19, ik pēc 72 stundām jāveic PĶR testi.

Pēc tam decembrī divi etapi notiks Austrijas trasē Hohfilcenē un Francijas trasē Ansi/Legrānā-Bornānā. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Vācijā - Oberhofā un Rūpoldingā, janvāra vidū sacenšoties Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā, bet sezonai tradicionāli noslēdzoties Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!