Foto: LETA

Latvijas Biatlona federācijas (LBF) vadība ir šokēta par "Norvik Bankas" atteikšanos turpināt būt pat valsts vadošā biatlonista Andreja rastorgujeva ģenerālsponsoru, taču LBF ir optimistiski noskaņota līdz Jaunajam gadam atrast sportistam jaunu ģenerālsponsoru, aģentūrai LETA sacīja LBF prezidente Baiba Broka.

Kā ziņots, "Norvik banka" atteikusies būt par Rastorgujeva ģenerālsponsoru, taču tā turpinās atbalstīt sportistu, tikai mazākā mērogā. Šis uzņēmums par sportista ģenerālsponsoru kļuva pirms pagājušās sezonas, pusēm noslēdzot savstarpēju vienošanos uz četriem gadiem ar līguma pamatsummu 170 000 eiro. Taču, kā tagad izrādījies, sadarbība ilga tikai vienu sezonu.

"Tas, ka "Norvik banka" ir atteikusies būt par Rastorgujeva ģenerālsponsoru, mums bija šokējoša informācija. Tikām nostādīti ne pārāk patīkamā situācijā," atklāja Broka. "Tomēr esam priecīgi, ka viņi par simbolisku summu ir apņēmušies vismaz jaunajā sezonā turpināt atbalstīt Andreju."

Broka pastāstīja, ka Rastorgujevam šobrīd finansējumu piešķir Latvijas Olimpiskā komiteja un Latvijas Olimpiskā vienība, kā arī dažādi atsevišķi atbalstītāji, kas sportistam ļāvuši nodrošināt savu slēpju sagatavotāju komandas.

"Bankas plāni pirms gada bija ambiciozi, solot 40 000 eiro gadā, taču acīmredzot tai ir mainījušās prioritātes. Negribu neko teikt, taču esam ļoti optimistiski noskaņoti Andrejam līdz Jaunajam gadam atrast jaunu ģenerālsponsoru. Strādājam smagi, lai viņš būtu nodrošināts un bez lieka uztraukuma varētu startēt sacensībās," uzsvēra Broka.

Rastorgujevs šobrīd atrodas Zviedrijā, kur norisinās Pasaules kausa sezonas pirmais posms. Tiesa, trešdienas 20 kilometru individuālajās sacensībās viņš uz starta neizies veselības apsvērumu dēļ.

Jau vēstīts, ka pagājušās nedēļas pašā izskaņā Rastorgujevs un Baiba Bendika izcīnīja augsto astoto vietu jaunieviestajās Pasaules kausa izcīņas pāru stafetes sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!