Foto: AFP/Scanpix
Noslēdzoties četru gadu ciklam, šodien norisinājās Latvijas Biatlona federācijas kongress, kura galvenais mērķis bija ievēlēt jaunu prezidentu un valdi. Saskaņā ar LBF Statūtiem, pārvēlēšanas kopsapulce tiek sasaukta reizi četros gados un, esot kvorumam, kongresā ierodoties visiem balsstiesīgajiem biedriem, par LBF prezidentu ievēlēja Talsu novada sporta skolas direktoru Kasparu Sakniņu.

LBF prezidente Baiba Broka pateicās visiem biedriem par simtprocentīgu ierašanos Pārvēlēšanu kopsapulcē, uzsverot, ka bez veiksmīgas sadarbības un savstarpējas uzticēšanās nebūtu bijis iespējams aizvadīt šajā amatā divus, pilnus ciklus. Klātesošos uzrunāja arī kādreizējais LBF prezidents, pašreizējais Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers, kurš uzsvēra, ka nākotnē jāraugās uz pasaules mēroga biatlona pasākumu organizēšanu un jāturpina strādāt pie šī, olimpiskā sporta veida attīstības Latvijā. Atskatoties uz iepriekšējo četru gadu ciklu, LBF viceprezidents Gundars Upenieks uzsvēra, ka ir aizvadīts darbīgs posms, un pieaugums kā sportistu, tā treneru skaita ziņā, tas dod cerību augstiem panākumiem nākotnē.

Uz prezidenta amatu savu kandidatūru izvirzījuši divi pretendenti – tikko kā ievēlētais Kaspars Sakniņš (ieguva 10 balsis) un jurists Ivars Kazāks (ieguva 4 balsis). Izmaiņas notikušas arī valdes sastāvā, uz četriem gadiem par tās locekļiem kļuvis Starptautiskās Biatlona savienības tehniskais delegāts un tiesnesis Jānis Bērziņš, Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centra direktora vietnieks Raimonds Bluķis, Andreja Rastorgujeva treneris Intars Berkulis, Cēsu novada domes deputāte Elīna Stapulone, juriste Baiba Broka, Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Agris Lungevičs.

Jaunievēlētais LBF prezidents Kaspars Sakniņš: "Biatlona attīstības pamatā ir LBF biedri – sporta klubi un sporta skolas visā Latvijā, kā atslēgai esot izglītībai un treneriem, ap kuriem pulcējas bērni un jaunieši. Biatlonam Latvijā ir senas tradīcijas, un sasniegumi, ar ko varam lepoties, tajā pašā laikā, ir jaunatne, kas attīstās un iezīmē nākotni. Ir būtiski attīstīt savstarpējo sporta skolu un klubu mijiedarbību, paaugstinot bērnu un jauniešu līmeni, kas noved pie panākumiem arī tālākā profesionālajā karjerā. Esmu ļoti gandarīts par man izteikto atbalstu, un esmu pārliecināts, ka strādājot komandā, spēsim sasniegt mērķi – konkurētspējīgu vīriešu un sieviešu komandu dalība 2026. gada olimpiskajās spēlēs un daudzus citus panākumus."

Iepriekš LBF prezidenta pienākumus pildīja Baiba Broka, taču savu kandidatūru uz vadošo amatu neizvirzīja, turpinot darbu valdes sastāvā. Saskaņā ar Statūtiem, LBF vēlēšanas norisinās ik pēc četriem gadiem un vadību izraugās organizācijas biedri, tādā veidā lemjot, kam uzticēt nākamā posma stratēģisko mērķu sasniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!