Foto: DELFI
Latvijas biatlona juniores ceturtdien Somijā ieņēma 1.vietu pasaules čempionātā stafetes sacensībās 3x6 kilometru distancē.

Anete Brice, Krista Krūmiņa un Baiba Bendika kopā izmantoja piecas rezerves patronas un soda apļus neveica.

Par pasaules junioru čempionēm kļuva Norvēģijas biatlonistes ( deviņas rezerves patronas, bez soda apļiem), kuras par 16,6 sekundēm apsteidza Krieviju (sešas rezerves patronas, bez soda apļiem) un par 24 sekundēm Ukrainu (sešas rezerves patronas, viens soda aplis). Latvijas komanda uzvarētājām zaudēja 4:48,1 minūti.

Neveiksmīgi 4x7,5 kilometru stafetes sacensības junioriem aizvadīja Latvijas junioru komanda, ko pārstāvēja Daumants Lūsa, Mārcis Paeglītis, Krišjānis Meirāns un Reinis Korsunovs, finišējot pēdējā, 17.pozīcijā.

Astoņās šaušanās Latvijas sportisti izmantoja 18 rezerves patronas un slēpoja sešus soda apļus, finišā no pārliecinošu uzvaru izcīnījušās Norvēģijas komandas atpaliekot par 13 minūtēm un 6,3 sekundēm.

Sekmīgākais no Latvijas sportistiem bija Meirāns, kurš savā etapā sasniedza 11.rezultātu, savukārt Lūsa un Korsunovs bija lēnākie starp savus posmus veikušajiem sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!