Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas biatlonistes trešdien palika ārpus labāko 80 sportistu vidus pasaules čempionāta 15 kilometru distancē.

Labākā no Latvijas sportistēm bija Žanna Juškāne, kura šaušanās pieļāva sešas kļūdas, uzvarētājai Tūrai Bergerei no Norvēģijas zaudēja 12 minūtes un astoņas sekundes un ierindojoties 89.pozīcijā.

Vēl 99.vietā ar piecām kļūdām palika Baiba Bendika, Bergerei zaudējot 13 minūtes un 39,7 sekundes, bet Inga Paškova šaušanās arī pieļāva piecas kļūdas un no uzvarētājas atpalika par 13 minūtēm un 51,9 sekundēm, kas deva 102.vietu.

Savukārt Anete Brice četrās šaušanās pieļāva septiņas kļūdas, ierindojoties 111.vietā starp 114 finišējušajām sportistēm. Viņa no uzvarētājas atpalika par 17 minūtēm un 42 sekundēm. Zīmīgi, ka trešajā šaušanā Brice nespēja noguldīt nevienu mērķi.

Tikmēr Bergere četrās šaušanās pieļāva vienu kļūdu, tiekot pie ļoti pārliecinošas uzvaras. Otrajā vietā finišējušo Marī Loru Brunē viņa apsteidza par 56,4 sekundēm, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa zviedriete Helēna Ekholma, kura atpalika vēl par 14,7 sekundēm.

Arī Brunē un Ekholma 20 raidījumos nenoguldīja vienu mērķi.

Bergere kļuva par otro norvēģieti vēsturē, kura uzvarējusi pasaules čempionāta 15 kilometru distancē, kā arī par otro sportisti aiz vācietes Andrea Henkeles, kura šajā disciplīnā uzvarējusi gan pasaules čempionātā, gan olimpiskajās spēlēs.

Šī Bergerei bija trešā zelta godalga vēsturē pasaules čempionātos, jo pērn un šogad viņa Norvēģijas komandas sastāvā uzvarēja jauktajā stafetē.

Tikmēr pirmoreiz šajā pasaules čempionātā bez medaļas palika leģendārā vāciete Magdalēna Noinere, kura pēc šīs sezonas 25 gadu vecumā beigs karjeru. 15 kilometru distancē Noinere šaušanās pieļāva sešas kļūdas un finišēja tikai 23.pozīcijā.

Pasaules čempionātā tiek skaitīti punkti arī Pasaules kausa kopvērtējumā. Tajā sieviešu konkurencē līderpozīcijā ar 1062 punktiem joprojām atrodas Noinere. Otrajā vietā ar 1021 punktu ir baltkrieviete Darja Domračova, kura šoreiz palika 25.pozīcijā, bet trešajā pozīcijā ar 893 punktiem nostiprinājās Bergere.

Kā ziņots, aizvadītajā sestdienā notikušajās 7,5 kilometru sprinta sacensībās neviena no Latvijas sportistēm neiekļuva pirmajā sešdesmitniekā un nekvalificējās svētdien notikušajai iedzīšanas distancei.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 11.martam.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi. Pēdējais pēc pasaules čempionāta tiks aizvadīts Krievijas pilsētā Hantimansijskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!