Foto: LETA
Latvijas biatlona komanda ceturtdien, 3. martā, ar startu jauktajā stafetē uzsāk dalību Norvēģijā notiekošajā pasaules čempionātā.

Jauktās stafetes sacensības, kur dāmām būs jāveic sešu kilometru, bet vīriem - 7,5 kilometru distance, sāksies plkst.16.30 pēc Latvijas laika. Latvijai šajā stafetē dots 22.numurs, bet tās sastāvā startēs Baiba Bendika, Žanna Juškāne, Roberts Slotiņš un Aleksandrs Patrijuks.

Sākotnēji Latvija nemaz nebija plānojusi startēt jauktajā stafetē, taču komanda izlēma cīnīties ar Dienvidkoreju par 25.vietu Nāciju kausa vērtējumā sievietēm, lai nākamsezon valsti Pasaules kausa posmos varētu pārstāvēt divas biatlonistes.

Pasaules čempionāta turpinājumā sestdien norisināsies sacensības sprintā, kamēr svētdien gaidāma iedzīšana. Savukārt nākamnedēļ planētas labākie biatlonisti sacentīsies klasikas, stafetes un masu starta sacensībās.

Planētas meistarsacīkstes Oslo apkārtnē Holmenkollenē ilgs līdz 13.martam.

Latviju pasaules čempionātā pārstāv arī Juškāne, kura šosezon vēl nav startējusi. Sportiste iepriekšējās divas sezonas cīnījās ar veselības problēmām, turklāt pirms šīs sezonas viņai arī bija nesaskaņas ar federāciju.

Tikmēr Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs jauktās stafetes sacensības izlaidīs, čempionātu sākot divas dienas vēlāk ar desmit kilometru sprintu.

Rastorgujevs savas karjeras laikā izcīnījis četras ceturtās vietas Pasaules kausa individuālajās sacensībās, bet ne reizi nav kāpis uz goda pjedestāla. Latvijas biatlonisti medaļas Pasaules kausa posmos nav izcīnījuši desmit gadus kopš 2005./2006.gada sezonas, kad divreiz labāko trijniekā finišēja Ilmārs Bricis, kurš divas reizes ir izcīnījis arī pasaules čempionātu bronzas medaļu - 2001.gadā Pokļukā viņš bija trešais 20 kilometru individuālajā distancē, bet četrus gadus vēlāk Hohfilcenē bronzu ieguva sprintā.

Iepriekšējos divos Pasaules kausa posmos Rastorgujevs bija piektais masu startā, kur no pēdējās ugunslīnijas izslēpoja otrajā vietā, bet līdz finišam spēku izsīkuma dēļ noslīdēja zemāk, kā arī ieņēma septīto vietu sprintā, kur pēc pēdējās šaušanas pretendēja uz pjedestālu, taču piedzīvoja kritienu, kurā salauza nūju, tāpēc atkal labāko trijniekā netika.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!