Foto: F64

Latvijas biatlonisti, nestartējot izlases līderiem Andrejam Rastorgujevam un Baibai Bendikai, svētdien Polijā uzrādīja pieticīgus rezultātus Eiropas atklātā čempionāta (EČ) jauktajās stafetēs.

Vispirms jauktajā pāru stafetē Latvija ar Anniju Keitu Sabuli un Robertu Slotiņu sastāvā ieņēma 24. vietu 27 valstu konkurencē un pēdējo starp duetiem, kas netika apsteigti par apli.

Latvijas duets neaizvēra trīs mērķus un ņēma talkā deviņas rezerves patronas, uzvarējušajiem vāciešiem Štefānijai Šērerai un Justum Strelovam zaudējot četras minūtes un 37,9 sekundes. Sudrabu un bronzu izcīnīja Francijas un Krievijas dueti, kas bija attiecīgi 21,0 un 26,7 sekundes lēnāki.

Vēlāk jauktajā stafetē no Latvijas trasē paspēja doties tikai Sanita un Sandra Buliņas, latviešus otrajā etapā apdzenot par apli. Edgars Mise un Slotiņš pie iespējas startēt netika, bet Latvija tika klasificēta 21.vietā un apsteidza vien Mongoliju.

Par Eiropas čempioniem tika kronēti norvēģi Emīlije Kalkenberga, Osne Skrēde, Ērlenns Bjentegārds un Sīverts Guterms Bakens. Norvēģijas kvartets mēroja vienu soda apli un pielietoja septiņas papildus patronas. Sudrabu izcīnījušie vācieši zaudēja 30,7 sekundes, bet bronzas medaļniece Ukraina bija 52,5 sekundes lēnāka.

Jau ziņots, ka Rastorgujevs trešdien tika kronēts par čempionu 20 kilometru individuālajā distancē, bet Bendika piektdien triumfēja 7,5 kilometru sprintā. Medaļu ieskaitē Latvija ar Poliju dalīja pirmo vietu, jo nevienai citai valstij neizdevās izcīnīt vairāk par vienu augstākā kaluma godalgu.

Kā ierasts, Eiropas čempionātā nepiedalās lielākā daļa pasaules elites sportistu. Rastorgujevs un Bendika svētdien nestartēja, lai labāk varētu sagatavoties planētas meistarsacīkstēm.

Turpinājumā februārī Pokļukā norisināsies pasaules čempionāts, pēc tam būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!