Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas biatlona kvartets ar Renāru Birkentālu, Edgaru Misi, Aleksandru Patrijuku un Andreju Rastorgujevu sastāvā piektdien Rūpoldingā Pasaules kausa piektajā posmā ieņēma 13.vietu 4x7,5 kilometru stafetē, kurā uzvaru svinēja Norvēģija.

Birkentāls izmantoja vienu rezerves patronu stāvus šaušanā, garām mērķim raidot pirmo šāvienu, un tobrīd norvēģim Sturlam Holmam Lēgreidam, kurš bija spiests mērot soda apli, zaudēja vien 5,1 sekundi.

Stafeti pirmajā posmā Birkentāls nodeva 17.vietā, līderei Francijai, kam Eriks Pero šāva precīzi, zaudējot minūti un 9,7 sekundes.

Piekto vietu pēc posma ieņēma Igaunija, kurai stafeti uzsāka Rene Zahna.

Otrajā posmā Mise guļus netrāpīja vienu šāvienu, bet stāvus bija precīzs, finišējot 19.vietā, Francijai zaudējot divas minūtes un deviņas sekundes.

Francūži par 13,7 sekundēm apsteidza Somiju un par 16,7 sekundēm - Vāciju, kamēr norvēģi ar Tarjei Bē pūlēm bija tikuši līdz piektajai vietai.

Patrijuks trešajā posmā vispirms divreiz kļūdījās guļus šaušanā, bet stāvus šaušanā raidīja garām mērķiem trīs pirmos šāvienus, kas nozīmēja, ka atlikušajos piecos šāvienos, lai iztiktu bez soda apļiem un saglabātu cerības trasē doties Rastorgujevam, bija jābūt precīzam.

Patrijuks sašāva visus piecus mērķus, finišējot 17.vietā trīs minūtes un 26,2 sekundes aiz līderes Vācijas, kuru vadībā izvirzīja Benedikts Dolls. Vācija tikai par 0,2 sekundēm apsteidza Norvēģiju, kam trešajā posmā startēja Vetle Šostads Kristiansens.

Rastorgujevs guļus kļūdījās vienreiz, pakāpjoties uz 15.vietu, bet stāvus šaušanā viņš bija spiests izmantot divas rezerves patronas, pa ceļam uz finišu pēc šaušanas apsteidzot Bulgāriju un finišējot 13.vietā, uzvarētājiem zaudējot trīs minūtes un 48,3 sekundes.

Pārliecinošu uzvaru beigās svinēja Norvēģija ar Lēgreidu, Tarjei Bē, Kristiansenu un Jūhanesu Tīngnesu Bē ierindā.

Norvēģi bez soda apļa netrāpīja septiņos mērķos un apsteidza Vāciju, kura kļūdījās tikai četros šāvienos no 40, par 20,1 sekundi, bet Franciju ar vienu soda apli un septiņiem "pūdeļiem" - par 55,6 sekundēm.

Ceturto vietu ieņēma Zviedrija, piekto - Itālija un sesto - Ukraina.

Lietuva ar vienu soda apli un desmit netrāpītiem šāvieniem ieņēma 16.vietu, bet Igaunija ar četriem soda apļiem un 14 garām mērķim lidojušām lodēm ierindojās 19.vietā.

Šosezon iecerētas piecas stafetes, un pirmajā no tām Kontiolahti uzvaru svinēja Norvēģijas biatlonisti.

Sestdien notiks 4x6 kilometru stafete sievietēm, kurā Latvija nebūs pārstāvēta, bet svētdien posms tiks noslēgts ar sacensībām ar kopēju startu, uz starta dodoties Rastorgujevam, kurš izcīnīja augsto septīto vietu 20 kilometru individuālajā distancē.

Sestais Pasaules kausa posms nākamnedēļ notiks Itālijas trasē Antholcā, bet noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts marta vidū Oslo. Pasaules meistarsacīkstes no 6. līdz 19.februārim uzņems Oberhofa Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!