Latvijas vīriešu biatlona izlase Kaspars Dumbris, Ilmārs Bricis, Kristaps Lībietis un Jānis Bērziņš svētdien Pokļukā sasniedza vienu no labākajiem rezultātiem pēdējos gados, Pasaules kausa trešajā posmā izcīnot devīto vietu 4x7,5 kilometru stafetē.
Kopumā Latvijas biatlonisti izmantoja septiņas rezerves patronas un veica vienu soda apli. Latvijas izlase uzvarētājiem Krievijas biatlonistiem zaudēja 5:30,1 minūti.

Jau pēc pirmās šaušanas Latvija bija labāko desmitniekā, kurā turējās visu sacensības laiku. Otrajā šaušanā Dumbris izmantoja vienu rezerves patronu un stafeti Bricim nodeva devītajā vietā. Latvijas izlases līderis šoreiz šaušanā bija nekļūdīgs un vienu brīdi bija pat labāko sešiniekā, bet savu posmu pabeidza septītajā pozīcijā.

Visneveiksmīgāk svētdien gāja Lībietim, kurš gan spēja Latvijai saglabāt vietu desmitniekā. Pirmajā šaušanā viņš izmantoja visas trīs rezerves patronas un bija spiests pat veikt vienu soda apli, otrajā šaušanā viņš izmantoja vēl trīs papildus patronas, bet posmu noslēdza astotajā vietā. Pēdējo posmu veikušais Bērziņš šaušanā bija nekļūdīgs, tomēr slēpošanā nebija pārāk ātrs un zaudēja vienu pozīciju – Latvijai devītā vieta stafetē.

Pārliecinošu uzvaru stafetē svinēja Krievijas biatlonisti, kuri izmantoja tikai trīs papildus patronas. Vairāk nekā divarpus minūtes krieviem zaudēja Vācijas sportisti, kuri šaušanā izmantoja 11 papildus patronas un veica vienu soda apli. Trešo vietu negaidīti ieņēma Austrijas izlase, kuras biatlonisti soda apļus neveica un šaušanā izmantoja 16 papildus patronas. Austrieši no Krievijas izlases atpalika par 3:11,4 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!