Foto: AFP/Scanpix
Latvijas jauktās stafetes komanda ceturtdien Madonā Eiropas atklātajā junioru čempionātā biatlonā finišēja 13. vietā.

Uzvaru izcīnīja Itālijas biatlonisti Nikolo Betempss, Fabio Pillers Kotrers, Fabiana Karpella un Sāra Skatolo, kuriem, kopā izmantojot deviņas rezerves patronas, izdevās sasniegt finišu pēc stundas 20 minūtēm un 34 sekundēm.

Otro vietu ieņēma Vācijas vienība, atpaliekot no uzvarētājiem 10,3 sekundes, bet labāko trijnieku noslēdza Ukrainas komanda, kas zaudēja itāļiem 36,8 sekundes.

Pirmo posmu Latvijai veica Imants Maļina, kurš pirmajā šaušanā izmantoja trīs rezerves patronas, bet otrajā aizvēra visus mērķus. Pēc tam trasē devās Matīss Meirāns. Viņam šaušanā guļus, lai aizvērtu visus mērķus, bija nepieciešama viena rezerves patrona, bet stāvus tika izmantotas vēl trīs un nopelnīts arī viens soda aplis.

Meirāns nodeva stafeti Volfai, kura, tobrīd esot 13. pozīcijā, šaušanā guļus izmantoja divas rezerves patronas, bet stāvus - trīs. Noslēdzošo posmu veica Elza Bleidele un viņa abās šaušanās izmantoja pa divām rezerves patronām.

Latvijas biatlonisti finišēja septiņas minūtes un 29,2 sekundes vēlāk nekā uzvarētāji. Kopā startēja 27 vienības, no kurām divas nefinišēja, bet vēl piecas tika apsteigtas par apli.

Ceturtdien norisināsies vēl jauktā pāru stafete (plkst.15), sestdien būs sprints desmit kilometros junioriem (plkst.11) un 7,5 kilometros juniorēm (plkst.14.30), bet svētdien meistarsacīkstes noslēgsies ar iedzīšanas sacensībām attiecīgi 12,5 kilometros (plks.12) un desmit kilometros (plkst.15).

Pirmajās Eiropas līmeņa biatlona sacensībās Latvijā dalību apstiprinājuši vairāk nekā 250 sportisti no 31 valsts.

Junioru sacensību kalendārā Madonā notiekošais Eiropas čempionāts ir sezonas ceturtās sacensības, kas vienlaikus dod punktus arī Nāciju junioru kausa izcīņā.

Pēc tam sezonas noslēgumā marta sākumā Ščučinskā, Kazahstānā, norisināsies pasaules junioru čempionāts.

Latvijas junioru biatlona izlases sastāvs dalībai Eiropas junioru čempionātā Madonā:

Sanita Buliņa, Sandra Buliņa (abas - Alūksne), Estere Volfa, Elza Bleidele, Elizabete Slotiņa (viss - Cēsu sporta skola), Madara Veckalniņa (Madonas Sporta skola), Enia Kalniņa (Ogres Biatlona klubs), Renārs Birkentāls (Talsi, sporta klubs "Raimaks"), Imants Maļina (Daugavpils Individuālo sporta veidu skola), Kristiāns Kārlsbergs, Aleksis Samcēvičs, Erasts Bobrovs, Kristers Kalašņikovs (visi - Talsu novada sporta skola), Matīss Meirāns (Alūksnes Sporta skola).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!