Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vīriešu 4x7,5 kilometru biatlona stafetes komanda sestdien ieņēma 22.vietu Pasaules kausa sacensībās Hohfilcenes trasē Austrijā, apsteidzot vien divas komandas.

Rolands Pužulis divās šaušanās iztika bez soda apļiem un izmantoja trīs rezerves patronas, Toms Praulītis arī iztika bez soda apļiem un izmantoja četras rezerves patronas, bet Aleksandrs Patrijuks, izmantojot piecas rezerves patronas, pēc stāvus šaušanas bija spiests mērot vienu soda apli. Izlases līderis Andrejs Rastorgujevs trasē devās kā ceturtais, izmantojot trīs rezerves patronas un tiekot apsteigts par apli.

Par apli tika apsteigtas kopumā 11 komandas, bet aiz Latvijas ierindojās vienīgi Japāna un Lielbritānija. Kopš otrā etapa vidus latvieši atradās pēdēja vietā.

Ar teju nekļūdīgu šaušanu, izmantojot tikai vienu rezerves patronu, sacensībās uzvarēja Krievijas kvartets - Maksims Cvetkovs, Timofejs Lapšins, Dmitrijs Mališko un Antons Šipuļins.

Krieviem 20,2 sekundes zaudēja Francijas komanda, kas izmantoja četras rezerves patronas, bet vēl par 7,7 sekundēm atpalika Norvēģija, kuras sportisti lika lietā desmit rezerves patronas.

Kā ziņots, 4x6 kilometru sieviešu stafetes sacensībās sestdien uzvarēja Luīze Kummere, Franciska Hildebranda, Vanesa Hinca un Franciska Preisa no Vācijas.

Pirms tam piektdien norisinājās sprinta sacensības, kur desmit kilometru distancē 24.vietu ar divām kļūdām šaušanā izcīnīja Rastorgujevs, bet Pužulis ar vienu nesašautu mērķi un ļoti gausu slēpojumu finišēja 101.pozīcijā, kamēr Patrijuks sekoja pozīciju zemāk, nesašaujot četrus mērķus.

Rastorgujevs piektdien bija vienīgais no Latvijas biatlonistiem, kurš kvalificējās svētdienas iedzīšanai.

Savukārt Žanna Juškāne piektdien nepabeidza 7,5 kilometru sprinta sacensības. Līdz ar to sezonas divos Pasaules kausa posmos Latvijas biatlonistes nav sasniegušas finišu nevienās sacensībās.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Rastorgujevs izcīnīja 16.vietu, kas ir Latvijas sportistu trešais visu laiku augstākais panākums. Pasaules kausa sacensībās Rastorgujevs iepriekšējā sezonā astoņās sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņam sekmīgākā bija devītā vieta 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Tāpat Latvijas pārstāvis pagājušajā sezonā kļuva par Eiropas čempionu individuālajā distancē, bet sprintā izcīnīja bronzu.

Šosezon Rastorgujevs noslēdzis četru gadu sadarbības vienošanos ar "Norvik" banku, kas kļuvusi par viņa ģenerālsponsoru.

Šosezon Latvijas biatlona izlasē vairs nav Edgara Piksona, kurš pēc pozitīvām dopinga analīzēm noslēdzis karjeru.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!