Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas biatlonisti piektdien Vācijas trasē Oberhofā notiekošajā Pasaules kausa (PK) sestajā posmā ierindojās 20. vietā 4x7,5 kilometru stafetē vīriešiem.

Latvijas biatlonisti ar vienu soda apli un 16 rezerves patronām noslēdza labāko divdesmitnieku, uzvarētājai Francijai piekāpjoties sešas minūtes un 38,6 sekundes.

Aiz Francijas, kas izmantoja sešas rezerves patronas, finišēja Norvēģija, kas bez četrām rezerves patronām mēroja soda apli, atpaliekot par 4,2 sekundēm, un Itālija, kas ar pieciem "pūdeļiem" no francūžiem atpalika minūti un 6,6 sekundes.

Pirmajā posmā Aleksandrs Patrijuks kļūdījās divos šāvienos guļus un trijos – stāvus, izvairoties no soda apļu mērošanas. Viņš posmu pabeidza 23. vietā 24 kvartetu konkurencē, no līderiem vāciešiem atpaliekot par minūti un 29,8 sekundēm.

Otrajā posmā Andrejs Rastorgujevs pirmajā šautuvē bija precīzs, otrajā izmantoja vienu rezerves patronu un stafeti nodeva 16. vietā divas minūtes un 21,8 sekundes aiz līderiem itāļiem.

Favorītiem norvēģiem Juhanness Dāle nopelnīja soda apli guļus šaušanā un no medaļu kandidātu pulka atpalika, atkrītot uz 15. vietu, bet posmā finišējot jau ceturtajā vietā vairāk nekā minūti aiz līderiem.

Trešajā posmā Roberts Slotiņš šaušanā guļus nopelnīja soda apli, stāvus izmantoja trīs rezerves patronas, stafeti nododot 20. vietā gandrīz piecas minūtes aiz Vācijas.

Cerības uz medaļu ceturtā posma guļus šautuvē zaudēja Vācija, Filipam Klodam mērojot trīs soda apļus un beigās Vācijai finišējot piektajai aiz Krievijas.

Pēdējā posmā Edgars Mise katrā no ugunslīnijām kļūdījās divreiz un finišēja pirms Japānas, Polijas, Rumānijas un Beļģijas komandām.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim aizvadītajām stafetēm 168 punkti ir Norvēģijai, 150 – Zviedrijai, bet trešo vietu ar 136 punktiem ieņem Vācija. Šodienas uzvarētāja Francija atpaliek vēl par četriem punktiem un ir ceturtā. Latvija guvusi 56 punktus, kas dod 23. pozīciju 25 komandu konkurencē.

Sezonas pirmajās divās stafetēs Kontiolahti un Hohfilcenē latvieši tika apdzīti par apli, ieņemdami attiecīgi 22. un 25. vietu. Iepriekšējo reizi Latvija finiša līniju sasniedza 2019./2020. gada sezonā tieši Oberhofā, kur šī pati četrotne, tikai citādākā secībā, ieņēma 21. pozīciju.

2017./2018. gada sezonā Hohfilcenē Latvija izcīnīja desmito vietu, toreiz komandā bez Rastorgujeva un Patrijuka startējot izlases tagadējam galvenajam trenerim Ilmāram Bricim un Oskaram Muižniekam.

Sestdien norisināsies 4x6 kilometru stafete sievietēm, kur Latvija nebūs pārstāvēta. Posma noslēgumā svētdien vīrieši un sievietes sacentīsies distancē ar kopēju startu, no latviešiem piedaloties tikai Rastorgujevam.

Sezonas turpinājumā iecerēts Pasaules kausa etaps Antholcā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, pēc tam būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!