Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas biatlonisti piektdien Hantimansijskā patīkami iepriecināja stafetes sacensībās, kurās triumfēja Norvēģijas komanda.

Latvijas komandā startēja Edgars Piksons, Ilmārs Bricis, Andrejs Rastorgujevs un Jānis Bērziņš finišā gan ierindojās 14.vietā 26 komandu konkurencē, tomēr ilgu laiku Latvija bija labāko sešiniekā.

Norvēģijas četrinieks Ūle Einārs Bjērndalens, Aleksandrs Oss, Emīls Hegle Svendsens un Tarjejs Bē kopā izmantoja desmit papildus patronas un veica pat divus soda apļus, tomēr spēja izcīnīt zelta godalgas.

13,4 sekundes uzvarētājiem zaudēja un sudraba medaļas ieguva mājinieki Krievijas biatlonisti – Antons Šipuļins, Jevgeņijs Ustjugovs, Maksims Maksimovs un Ivans Čerezovs. Krievijas biatlonisti izmantoja astoņas papildus patronas un soda apļus neveica.

Bronzas medaļas tika Latvijas speciālista Vitālija Urbanoviča trenētajiem Ukrainas sportistiem, kuri no uzvarētājiem atpalika par 28 sekundēm. Ukraiņi Aleksandrs Bilaņenko, Andrijs Derizemļa, Sergejs Semjonovs un Sergejs Sedņevs izmantoja 10 papildus patronas un arī nedevās soda apļos.

Latvijas sportisti izmantoja desmit papildus patronas un soda apļus neveica, bet uzvarētājiem zaudēja 3:03,9 minūtes.

Latvijai stafete sākās ļoti neveiksmīgi, jo vēl stadionā nūja salūza Piksonam. Tas gan, par laimi, daudz neietekmēja Latvijas pozīcijas, ātri Piksons atkal bija lielajā grupā. Pirmajā šaušanā viņš izmantoja vienu papildus patronu un trasē devās 12.vietā. Šaušanā stāvus Piksons izmantoja divas papildus patronas, taču trasē devās jau kā sestais. Vienubrīd Piksons izvirzījās pat ceturtajā vietā, bet stafeti Bricim nodevā sestajā pozīcijā.

Komandas pieredzējušākais dalībnieks apliecināja, ka joprojām spēj konkurēt augstākajā līmenī. Šaušanu guļus Bricis veica bez kļūdām un trasē devās kā ceturtais, pietuvojoties līderiem. Šaujot stāvus Bricim nācās izmantot vienu papildus patronu, trasē viņš devās kā piektais, taču līdz stafetes maiņai pakāpās uz ceturto vietu un arī šajā pozīcijā nodeva stafeti Rastorgujevam. Tajā brīdī Latvija no vadošā trijnieka atpalika tikai 9,2 sekundes.

Arī trešajā posmā Latvija startēja atzīstami. Šaušanā guļus Rastorgujevs nesašāva pēdējo mērķi, taču izmantoja tikai vienu papildus patronu un pēc šautuves bija sestais, zaudējot līderiem 25 sekundes. Arī šaušanā stāvus Rastorgujevs izmantoja vienu papildus patronu un trasē devās jau piektajā pozīcijā, līderiem zaudējot 30 sekundes.

Diemžēl, Rastorgujevs spēkus bija iztērējis sava posma sākumā, atlikušajos kilometros stipri palēnināja soli slēpojumā un stafeti Bērziņam nodeva septītajā pozīcijā, no līderiem atpaliekot jau 55,1 sekundi.

Bērziņš jau sava posma sākumā apliecināja, ka nav ātrs slēpošanā. Tuvākie konkurenti līdz šautuvei viņu bija jau noķēruši, viņš izmantoja visas trīs papildus patronas un pēc pirmās šaušanas bija jau 11.vietā. Līdz šaušanai stāvus Bērziņu apsteidza vēl pāris konkurenti, viņš izmantoja vienu papildus patronu un trasē devās 13.vietā. Līdz finišam Latviju vēl apsteidza Baltkrievija, taču 14.pozīciju ar grūtībām Bērziņš spēja saglabāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!