Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vīriešu biatlona komanda svētdien Vācijā jau otrajā etapā neturpināja Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma 4x7,5 kilometru stafetes sacensības, kurās uzvaru svinēja Krievijas komanda.

Krievijas izlases sastāvā bija Maksims Cvetkovs, Jevgēņijs Garaņičevs, Dmitrijs Mališko un Aleksandrs Loginovs.

Krievijas četrotnei bija izcila šaušanā, kurā tika izmantotas vien sešas papildu patronas. Krievijas komandas distances laiks bija viena stunda 20 minūtes un 54,3 sekundes.

Otro vietu ieņēma Francijas kvartets, kas veica vienu soda apli un izmantoja astoņas rezerves patronas, Krievijai zaudējot vienu minūti un 1,1 sekundi. Tikmēr trešajā pozīcijā finišēja Austrija, kas pieļāva vienu kļūdu ugunslīnijā un pielietoja septiņas rezerves patronas, uzvarētājiem zaudējot divas minūtes un 18,6 sekundes.

No Latvijas sportistiem kā pirmais trasē devās Aleksandrs Patrijuks, kurš pirmajā ugunslīnijā izmantoja divas rezerves patronas un ieņēma 25.vietu starp 27 komandām. Otrajā šaušanā pieļautās divas kļūdas un izmantotās trīs papildu patronas lika jau atkāpties uz pēdējo vietu, un Daumants Lūsa stafeti saņēma minūti vēlāk nekā priekšpēdējā pozīcijā esošie dienvidkorejieši.

Lūsa savā pirmajā šaušanā bija precīzs, bet pirms otrās ugunslīnijas viņš tika noņemts no trases. Tādējādi Roberts Slotiņš un Andrejs Rastorgujevs pie savas iespējas startēt netika.

Stafetē kopvērtējumā pa 100 punktiem guvušas Krievija un Zviedrija, bet 91 punkts ir Austrijai, kamēr Latvija ar svētdien nopelnītajiem 14 punktiem ir pēdējā 27 valstu konkurencē.

Dāmu 4x6 kilometru stafetē arī uzvarēja Krievija, kuras sastāvā bija Jevgēņija Pavlova, Margarita Vasiļjeva, Larisa Kuklina un Jekaterina Jurlova-Perhta. Otro vietu ieņēma Vācija, bet trešā bija Čehija.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 103 punktiem ir Krievijai, kurai ar 90 punktiem seko Vācija un Zviedrija.

Šis Pasaules kausa posms sākās ar sprinta sacensībām, kur Rastorgujevs bija 23.pozīcijā, kamēr Patrijuks ieņēma 74.pozīciju, bet Slotiņš uz starta neizgāja. Savukārt dāmu konkurencē Baiba Bendika ieņēma 43.vietu. Sestdien notikušajā iedzīšanā Rastorgujevs ierindojās 26.vietā, bet Bendika bija 47.pozīcijā.

Latvijas vadošais biatlonists Rastorgujevs sezonas trešo posmu Čehijā izlaida slimības dēļ, bet pēc svētku pauzes viņš ir tiktāl izveseļojies, lai varētu piedalīties sacensībās Oberhofā. Kā aģentūrai LETA šonedēļ teica sportists, viņš vēl nav gatavs par visiem 100%, bet ar komandu uz šo posmu devies, lai saprastu, kādā viņš ir gatavībā un kādu plānu sastādīt atlikušajai sezonas daļai.

Starpsezonā Rastorgujevs noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli.

Rastorgujevs pēc olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kur neizdevās nostartēt tā kā cerēts, bijis dziļās pārdomās par savu nākotni Latvijas biatlonā. Olimpiādē viņš labāko rezultātu sasniedza iedzīšanas distancē, kur ieņēma 12.vietu. Vēl viņš sprintā palika 24.vietā, distancē ar masu startu ieņēma 28.pozīciju, bet 20 kilometru individuālajā distancē ar sešām kļūdām šaušanā bija vien 59.pozīcijā.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ieņēma 13.vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!