Foto: AFP/Scanpix
Latvijas biatlonisti svētdien izcīnīja 24.vietu Pasaules kausa izcīņas trešā posma, kas risinājās Austrijas kūrortā Hohfilcenē, jauktās stafetes sacensībās.

2x6+2x7,5 distancē Latviju pārstāvēja Žanna Juškāne, Anete Brice, Rolands Pužulis un Ilmārs Bricis, kurš jau beidzis profesionālo karjeru un šosezon ir Lietuvas izlases treneris-konsultants. Tā nopietni iesaistīties cīņā par augstākām vietām nespēja, astoņās šaušanās izmantojot deviņas rezerves patronas un slēpojot vienu soda apli.

Juškāne jau otrajā šaušanā nopelnīja soda apli, tāpēc savu etapu noslēdza priekšpēdējā, 25.pozīcijā. Savukārt Brice savā posmā sasniedza 24.rezultātu, bet kopvērtējumā saglabāja 25.vietu.

Pužulis trešajā posmā uzrādīja 17. labāko rezultātu un summā pakāpās uz 24.pozīciju. Šajā pozīcijā vēl pēc pēdējās šaušanas atradās arī Bricis, tomēr līdz finišam viņa, nebija jābrauc, jo Latvija bija viena no tām komandām, kuru uzvarētāji apsteidza par apli.

Sacensībās uzvarēja Krievijas komanda, kas astoņās šaušanās izmantoja piecas rezerves patronas un otrajā vietā finišējušo Čehiju, kuras sportisti kļūdījās tikai trīs reizes, apsteidza par 27 sekundēm.

Savukārt trešo vietu ar deviņām rezerves patronām izcīnīja Francija, uzvarētājai zaudējot 39 sekundes.

Kā ziņots, posms ceturtdien sākās ar desmit kilometru sprintu vīriešiem, kurā no Latvijas sportistiem negaidīti augstāko vietu izcīnīja jaunais Pužulis, finišējot 69.pozīcijā. Tikmēr Edgars Piksons ierindojās 77.vietā, bet Andrejs Rastorgujevs finišēja vien 98.pozīcijā.

Savukārt sieviešu sprinta sacensībās piektdien Latvijas sportistes startēja neveiksmīgi - Juškāne ieņēma 91.vietu, bet Baiba Bendika finišēja pēdējā, 95.pozīcijā.

Sestdien notikušajās vīriešu un sieviešu iedzīšanas sacensībās Latvijas sportisti nepiedalījās.

Zīmīgi, ka arī otrais posms pagājušajā nedēļā risinājās Hohfilcenē. Trešais posms bija plānots Francijas pilsētā Ansī, tomēr tur sacensības nenotiks sniega trūkuma dēļ.

Pasaules kausā šosezon risināsies deviņi posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!