Foto: F64
Latvijas biatlona vīru komanda sestdien tika apdzīta par apli Pasaules kausa sestā posmā 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās, līdz ar to finišu nesasniedzot, bet uzvaru spraigā finišā guva Vācijas izlase.

Latviju šajā stafetē pārstāvēja Daumants Lūsa, Ilmārs Bricis, Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš, bet izlases līderis Andrejs Rastorgujevs gatavojas individuālajām distancēm.

Pirmo posmu Latvijas komandā veica Lūsa, kurš šautuvē izmantoja vienu rezerves patronu un stafeti Bricim nodeva 23.pozīcijā. Pieredzējušais Bricis šautuvē izmantoja rezerves patronas, taču viņam bija jāveic arī viens soda aplis.

Nododot stafeti Patrijukam, Latvija saglabāja 23.pozīciju, bet komandas trešā etapa veicējs savā pirmajā šaušanā izmantoja vienu rezerves patronu, bet pēc otrās ugunslīnijas tika apdzīts par apli, kā rezultātā Slotiņam nebija iespēja piedalīties sacensībās.

Latvija tika klasificēta 24.pozīcijā, apsteidzot vien Dienvidkoreju.

Tikmēr uzvaru izcīnīja Vācijas kvartets, kurā startēja Ēriks Lesers, Benedikts Dolls, Arnds Peifers un Simons Šemps.

Sacensību pēdējā nogrieznī plecu pie pleca par uzvaru cīnījās Šemps un norvēģis Ēmils Hegle Svendsens, taču finiša spurtā nedaudz ātrāks bija vācietis. Viņš finišā par 0,1 sekundi apsteidza Svendsenu, bet trešo vietu ieņēma Krievija, kas bija vairāk kā 33 sekundes lēnāka.

Goda pjedestālā ieslēpojušās komandas ugunslīnijā bija nekļūdīgas. Ja vācieši izmantoja septiņas rezerves patronas, tad norvēģi un krievi talkā ņēma deviņas patronas.

Latvijas komanda stafetē bez Rastorgujeva pirms desmit dienām startēja arī iepriekšējā posmā, toreiz arī apsteidzot vien Dienvidkoreju. Latvijas izlase par apli tika apsteigta jau pirms pēdējā etapa un Slotiņam nebija iespēju piedalīties sacensībās.

Kā ziņots, šī posma ievadā ceturtdien 20 kilometru individuālajā distancē Rastorgujevs pieļāva sešas kļūdas un palika 63.vietā, turklāt tas bija vienu vietu aiz 46 gadus vecā Briča. Svētdien vīriem gaidāms starts 15 kilometru distancē ar masu startu un tai ir kvalificējies arī Rastorgujevs.

Tikmēr dāmām savā šī posma vienīgajā startā Baiba Bendika ceturtdien 15 kilometru individuālajā distancē ierindojās 42.vietā.

Pēc šī posma februārī Hohfilcenē, Austrijā, gaidāms pasaules čempionāts, kuram martā sekos sezonas pēdējie trīs Pasaules kausa etapi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!