Foto: F64

Latvijas biatlonisti Andrejs Rastorgujevs, Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš un Edgars Mise sestdien Pasaules kausa septītā posma 4x7,5 kilometru stafetes disciplīnā iztika bez soda apļiem, taču ar to nepietika, lai ierindotos augstāk par 21.vietu.

Finiša līniju visātrāk no visām komandām sasniedza francūži, kuri tikai pēdējā stafetes etapā pamanījās apsteigt Norvēģiju, kas zaudēja 0,8 sekundes. Trešo vietu ar 50,8 sekunžu atpalicību izcīnīja Krievija.

Francijas izlasi šajā stafetē pārstāvēja Antonēns Gigonā, Kantēns Fijons Majē, Emiljēns Žakelēns un Simons Destjē.

Uzreiz aiz goda pjedestāla ierindojās Vācija, Itālija un Austrija. Latvijas izlase pēdējā stafetes etapā tika apsteigta par apli un ierindojās 21.vietā starp 24 komandām.

Latvijas kvartets sacensībās startēja ar 23.numuru. Rastorgujevs bija pirmais stafetes dalībnieks un startēja no pēdējās, astotās, rindas. Pirmajā ugunslīnijā Latvijas sportists izmantoja vienu rezerves patronu un aizvēra visus mērķus, bet otrajā šautuvē viņam bija nepieciešamas trīs rezerves patronas, lai izvairītos no soda apļa.

Patrijuks stafeti no Rastorgujeva saņēma, atrodoties 17.vietā, bet līderi bija vairāk nekā minūtes attālumā. Otrajam stafetes dalībniekam Patrijukam savā pirmajā šautuvē padevās pieci precīzi šāvieni, bet otrajā viņš izmantoja trīs rezerves patronas, jo iepriekš nebija aizvēris divus mērķus. Savu etapu Patrijuks noslēdza 20.vietā, tā brīža līderei Krievijai zaudējot vairāk nekā divas ar pusi minūtes.

Slotiņam pirmajā ugunslīnijā bija nepieciešamas divas rezerves patronas, lai aizvērtu visus mērķus, bet otrajā šautuvē viņš izmantoja tikai vienu rezerves patronu un no 21.pozīcijas pakāpās vietu augstāk. Pēdējam komandas dalībniekam Misem Slotiņš "stafetes kociņu" nodeva 19.vietā.

Brīdī, kad Mise sāka savu stafetes etapu, desmitajā vietā esošā Kanāda bija aptuveni divu minūšu un 20 sekunžu attālumā. Mise pēc kārtas septītajā šautuvē turpināja komandas biedru iesākto un arī spēja aizvērt visus mērķus, izmantodams tikai vienu rezerves patronu. Bez soda apļa izdevās iztikt arī pēdējā ugunslīnijā, kurā izmantota viena rezerves patrona. Īsi pēc tam Mise tika apsteigts par apli.

Kopumā līderi par apli apsteidza sešas izlases.

Pagājušajā nedēļā Oberhofā šī četrotne ieņēma 20.vietu, bet sezonas pirmajās divās stafetēs Kontiolahti un Hohfilcenē latvieši tika apdzīti par apli, ieņemdami attiecīgi 22. un 25.pozīciju.

2017./2018.gada sezonā Hohfilcenē Latvija izcīnīja desmito vietu, toreiz komandā bez Rastorgujeva un Patrijuka startējot izlases tagadējam galvenajam trenerim Ilmāram Bricim un Oskaram Muižniekam.

Tikmēr Latvija ar 56 punktiem atrodama 23.vietā.

Pasaules kausa stafetes disciplīnas kopvērtējuma vadībā ar 222 punktiem ir Norvēģija, Francija nopelnījusi par 30 punktiem mazāk, bet trešajā vietā ar 179 punktiem atrodas Vācija, kas tikai par divu punktu tiesu apsteidz Krieviju. Latvija ar 76 punktiem ieņem 23.vietu starp 25 izlasēm.

Nedēļas nogalē bez stafetēm paredzētas sacensības arī ar kopēju startu. Rastorgujevs un Baiba Bendika uzrādīja pieticīgus rezultātus klasiskajā distancē un masu startam nekvalificējās, kā arī nav atrodami starp sacensību rezervistiem, tādējādi šodienas stafete latviešiem būs pēdējās sacensības Antholcā-Anterselvā.

Pēc tam biatlonisti dosies uz Dušņikizdroju Polijā, kur norisināsies Eiropas čempionāts.

Turpinājumā februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, pēc tam būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!