Foto: AFP/Scanpix
Latvijas biatlonistus sestdien pasaules čempionātā 10 kilometru sprintā iegāza šaušana, bet par deviņkārtējo pasaules čempionu kļuva norvēģis Emīls Hegle Svendsens.

Labākais no Latvijas biatlonistiem Edgars Piksons ieņēma 40.vietu, komandas līderis Andrejs Rastorgujevs finišēja tikai 65.vietā, Rolands Pužulis – 98.vietu, bet Oskars Muižnieks – 113.vietu. Sacensībās startēja 136 sportisti.

Tādējādi tikai Piksons rīt startēs pasaules čempionātā 12,5 kilometru iedzīšanā, kurā dalību nodrošināja 60 labākie.

Devīto reizi karjerā pasaules čempionātos uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Svendsens, kuram zelta medaļu netraucēja iegūt arī viena kļūda šaušanā. Vienu soda apli distancē veica arī sudraba medaļas ieguvējs, Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Martēns Furkāds (+8,1 sekundes), bet bronzu izcīnīja precīzi šāvušais Slovēnijas pārstāvis Jakovs Faks (+11,2 sekundes).

Piksons pirmajā šaušanā bija nekļūdīgs, bet otrajā pieļāva divas kļūdas, tādējādi neiekļūstot starp 30 labākajiem (+1:54,6 minūtes). Latvijas labāko biatlonistu Rastorgujevu distancē iegāza vēl neprecīzāka šaušana (2+2), un viņš uzvarētājam zaudēja 2:43,2 minūtes. Pužulis šaušanā kļūdījās tikai reizi, bet bija lēns slēpošanā (+3:50,0 minūtes), bet Muižnieks šaušanā kļūdījās divas reizes (+4:27,3 minūtes).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!