Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vīriešu biatlona kvartets piektdien Rūpoldingā ieņēma 22. vietu Pasaules kausa piektā posma 4x7,5 kilometru stafetes sacensības, kurās nestartēja valsts vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Latviju pārstāvēja Daumants Lūsa, Oskars Muižnieks, Ilmārs Bricis un Aleksandrs Patrijuks, kuri nopelnīja trīs soda apļus un izmantoja 11 rezerves patronas.

Sacensībās startēja 26 komandas, bet divas no tām tika apsteigtas par apli un finišu nesasniedza.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva Norvēģijas biatlonisti - Larss Helge Birkelands, Tarjejs Bē, Emils Hegle Svendsens un Juhanness Tīngnēss Bē. Viņi šaušanā izmantoja septiņas rezerves patronas, distanci veicot stundā, 13 minūtēs un 11,1 sekundē.

Otro vietu ieņēma Francija, kuras rindās trešo posmu veica titulētais Martens Furkads, uzvarētājiem zaudējot 24,9 sekundes, bet trešā palika Krievija.

Latvijas kvartets Norvēģijas biatlonistiem zaudēja septiņas minūtes un 28,6 sekundes.

Pirmo posmu veica Daumants Lūsa, kurš izmantoja divas rezerves patronas, stafeti Muižniekam nododot 23. pozīcijā, lai arī pēc pirmās šaušanas bija augstajā devītajā pozīcijā.

Oskars Muižnieks savā otrajā šaušanā nopelnīja soda apli, noslīdot uz 25. vietu. Pēc otrā etapa Latvijai no tobrīd vadībā esošās Itālijas atpalika divas ar pusi minūtes.

Ilmārs Bricis katrā no šaušanas reizēm izmantojot pa vienai rezerves patronai, pēc otrās viesošanās ugunslīnijā pakāpjoties uz 24. vietu, bet stafeti nodeva kā 23., jo viņam izdevās apsteigt konkurentu no Dienvidkorejas.

Tobrīd vadībā bija Francija, kurai Latvija zaudēja četras minūtes un 25,2 sekundes.

Ne tik veiksmīgs noslēdzošais etaps izdevās Aleksandram Patrijukam. Pirmajā šaušanā viņš izmantoja vienu rezerves patronu, saglabājot 23. vietu, bet otrajā neaizvēra divus mērķus. Tiesa, arī tuvākie konkurenti kļūdījās, tāpēc pēc soda apļu mērošanas Latvija saglabāja 23. vietu. Līdz finišam Patrijukam izdevās apsteigt Beļģijas komandas biatlonistu, līdz ar to finišā savai komandai nodrošinot 22. pozīciju.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīru stafetē pēc trim sacensībām līdere ar 168 punktiem ir Norvēģija, kam ar 142 punktiem seko Francija, bet vēl par punktu atpaliek Zviedrija. Latvija ar 73 punktiem atrodas 15. pozīcijā, noslīdot divas vietas zemāk.

Jau vēstīts, ka pirmā šīs sezonas stafete pirms mēneša notika Pasaules kausa otrajā etapā Hohfilcenē, kad Latvija pārsteidzoši guva 10. vietu. Toreiz komandā ar Muižnieku un Patrijuku bija arī Rastorgujevs un pieredzējušais Bricis. Latvija desmitniekā finišēja pirmoreiz kopš 2010. gada janvāra, kad Oberhofā septīto vietu izcīnīja Edgars Piksons, Bricis, Kaspars Dumbris un Kristaps Lībietis, kas arī toreiz bija pārsteidzošs rezultāts un augstākais vairāku sezonu laikā.

Savukārt pagājušajā nedēļā Oberhofā Latvija ar Patrijuku, Muižnieku, Robertu Slotiņu un Lūsu sastāvā ieņēma 19.vietu. Tiesa, Lūsa trasē tā arī nedevās, jo latvieši tika apdzīti par apli.

Šī posma turpinājumā sestdien stafetē spēkosies dāmas, bet piektais etaps noslēgsies svētdien ar sacīkstēm masu startā, kur varēs piedalīties gan Rastorgujevs, gan Bendika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!