Pēc Pasaules kausa izcīņas trešā posma, kas svētdien noslēgsies Pokļukā, Latvijas vīriešu biatlona komandai būs tikai viena starta vieta sacensībās.
Sestdien, 15.decembrī, 10 kilometru sprintā visi trīs Latvijas biatlonisti Ilmārs Bricis, Kaspars Dumbris un Kristaps Lībietis finišēja starp 60 labākajiem. Tomēr Starptautiskās Biatlona federācijas (IBU) rangā pēc šīm sacensībām tikai Bricis ir starp 85 labākajiem, kas pēc Jaunā gada iegūs tiesības turpmāk startēt Pasaules kausa posmos. IBU nolikums šosezon paredz, ka pēc Pasaules kausa trešā posma sacensībās paliek tikai 85 labākie, bet pārēji startē Eiropas kausa posmos, kuros izcīna tiesības piedalīties Pasaules kausā.

Bricis sestdien šaušanā pieļāva trīs kļūdas un ieņēma 40.vietu, sacensību uzvarētājam slavenajam norvēģim Ūle Einaram Bjērndalenam zaudējot 1:52,1 minūti. Bjērndalens, tāpat kā otrādas vietas ieguvējs krievs Dmitrijs Jarošenko, sacensībās veica vienu soda apli. Krievijas biatlonists norvēģim zaudēja tikai 4,9 sekundes.

11,8 sekundes no Bjērndalena atpalika zviedru biatlonists Matīass Nīlsons, kurš šaušanā bija nekļūdīgs.

Dumbris ar vienu kļūdu šaušanā sprintā ieņēma 48.vietu, bet Lībietis arī ar vienu kļūdu šaušanā bija 57.vietā. Dumbris no Bjērndalena atpalika par 2:03,1 minūti, bet Lībietis – 2:21,8 minūti.

Svētdien, 16.decembrī, Pasaules kausa trešajā posmā Pokļukā notiks stafešu sacensības, kas vairs nespēj ietekmēt situāciju IBU rangu tabulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!