Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vīriešu biatlona stafetes komanda svētdien ierindojās pēdējā, 20.vietā, 2014.gada ziemas olimpisko spēļu mājvietā Sočos notikušajās Pasaules kausa priekšpēdējā, astotā, posma 4x7,5 kilometru sacensībās.

Latvijas biatlona izlases sastāvā bija Edgars Piksons, Krišjānis Meirāns, Artūrs Koļesņikovs un Andrejs Rastorgujevs. No 22 komandām uz starta izgāja 20.

Latvijas komandas pārstāvji veica trīs soda apļus un izmantoja kopumā 15 rezerves patronas, kas bija sliktākie rādītāji sacensībās. Kopā ar Japānu un Rumāniju Latvijas komanda tika apdzīta par apli.

Latvijas komanda pēdējā vietā atradās jau kopš pirmās sportistu maiņas, kad Piksons nodeva stafeti Meirānam, bet viņa nopelnītie divi soda apļi atmeta Latvijas pārstāvjus jau vairākas minūtes aiz 19.vietas īpašniekiem.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva Krievijas kvartets Antons Šipuļins, Aleksandrs Loginovs, Dmitrijs Mališko un Jevgēņijs Ustjugovs, kuri veica vienu soda apli un izmantoja sešas rezerves patronas. Krievijas komanda finišā par 38,3 sekundēm apsteidza Vāciju, kas soda apļus neveica, toties izmantoja desmit rezerves patronas, bet trešie bija Čehijas pārstāvji ar izmantotām 13 rezerves patronām un nevienu soda apli.

Latvijas sportistiem šajā posmā bijuši diametrāli pretēji rezultāti: Rastorgujevs 20 kilometros sasniedza karjeras rekordu un izcīnīja ceturto vietu, bet sprintā sestdien ierindojās augstajā 16.vietā. Tikmēr Koļesņikovs un Meirāns 20 kilometros palika pēdējās divās vietās, bet sprintā spēja apsteigt vien dažus konkurentus. 

Noslēdzošais, devītais, Pasaules kausa posms notiks citā Krievijas pilsētā Hantimansijskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!