Foto: F64

Latvijas vīriešu biatlonistu un slēpotāju komanda, kurā bija arī Militārās policijas dižkareivis Andrejs Rastorgujevs, sestdien Austrijā ieņēma 16.vietu pasaules militārpersonu čempionāta sacensībās patruļām.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva mājiniece Austrija, kuras patruļā startēja tādi pazīstami biatlonisti kā Dominiks Landertingers un Simons Eders. Austrieši finišu sasniedza pēc 49 minūtēm un 45 sekundēm.

Otrā palika Vācija, bet trešā Ukraina, kamēr Latvijas, kuras rindās slēpošanas posmu veica Jānis Pleiksnis, bet biatlona posmos startēja Vladislavs Ņedaivodins, Rastorgujevs un Aleksandrs Patrijuks, no uzvarētājiem atpalika gandrīz par deviņām minūtēm.

Sacensībās, kurās dalībnieki pirmajā etapā tikai slēpo, bet nākamajos trijos arī šauj pa mērķiem, piedalījās 17 patruļas, Latvijai apsteidzot tikai Serbiju.

Kā vēstīts, ceturtdien Rastorgujevs izcīnīja otro vietu biatlona sprinta distancē. Tā kļuva par Latvijas pirmo medaļu šāda veida sacensībās.

Savukārt piektdien viņš palika uzreiz aiz goda pjedestāla 15 kilometru distanču slēpošanas sacensībās, kurās uzvarēja slavenais šveicietis Dario Kolonja, kurš karjeras laikā četras reizes kronēts par olimpisko čempionu, kā arī tikpat titulus izcīnījis Pasaules kausa kopvērtējumā.

Rastorgujevs no Kolonjas atpalika tikai 47,4 sekundes, bet līdz goda pjedestālam viņam pietrūka 6,5 sekunžu.

Pasaules čempionāts militārpersonām slēpošanā un biatlonā noslēdzās sestdien.

Šī gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Rastorgujevs guva 12.vietu iedzīšanā, bet pārējās distancēs saskārās ar lielām problēmām šaušanā un tika pie zemākām vietām.

Savukārt šī gada Pasaules kausa ieskaitē Rastorgujevam 13.vieta, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!