Foto: AP/Scanpix/LETA
Trīskārtējā olimpiskā čempione biatlonā un distanču slēpošanā, izcilā Krievijas sportiste Anfisa Rezcova intervijā interneta izdevumam "sports.ru" apstiprināja, ka savulaik lietojusi dopingu, lai gūtu labākus panākumus sportā.

Divas olimpiskās zelta medaļas Rezcova izcīnīja biatlonā, bet vienu – distanču slēpošanā. Līdz pat 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm Rezcova bija vienīgā sportiste, kas ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu divos sporta veidos. Korejā šo panākumu atkārtoja čehiete Estera Ledecki.

"Kad man ielaida asinis, es neko nejutu. Sajutu dopingu, kad mums dūra visās vietās. Jā, no tā bija efekts. Tas bija 1996. gadā, kad es atgriezos sportā. Strādāju ar melnu muti, bet man vēl saka: vēl šis arī jādara," "sports.ru" citē Rezcovu, kura sportistes karjeru vēl PSRS laikā uzsāka 1985. gadā, bet noslēdza karjeru 2000. gadā.

Sportiste atceras, ka 1996. gadā pēc atgriešanās sportā viņai bijuši labi rezultāti treniņos un testu sacensībās. Pirms viena no Pasaules kausa posmiem pie Rezcovas pienācis treneris un teicis, ka vajagot "šo un to" izdarīt, bet par visu samaksās. "Samaksāju 2500 ASV dolārus ārstam.. Atnāku pie ārsta un saku – ja jau jūs visiem, tad arī man. Vajadzēja samaksāt par četriem mēnešiem uz priekšu. Un tad gan es kārtīgi izjutu pieplūdumu organismā. Nenoliedzu, es lietoju dopingu."

"Nezinu nevienu no preparātiem un negribu zināt. Man tas palīdzēja, un viss. Ja mani būtu pieķēruši, tad jau nāktos atbildēt. Tagad svētbildes priekšā varu zvērēt: nezinu, ko man laida iekšā," piebilst izcilā sportiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!